Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Quantum of Solace

Igår var vi och såg nya James Bond-filmen på Colosseum Kino som ligger i Majorstuen. Det är Oslos största och äldsta biograf. De har fyra salonger varav Storsalen har 978 sittplatser och är världens största THX-sal.
 
   
www.oslokino.no

Själva filmen ger vi ett två delat betyg. Som actionfilm får den 5 Akkurat av 5 möjliga. Som Bond-film får den 1,5 Akkurat. Det är fortsättningen på den förra filmen, Casino Royale, men ändå en självstående film. Det kändes inte som att man missade något i storyn genom att inte ha sett den förra. Det man eventuellt borde veta förklarades ganska bra. Bond är ju alltid Bond och det var några obligatoriska black-tie-fester och vackra kvinnor som bara väntar på att bli charmade av Storbritanniens bäste agent. Däremot var det ingen tydlig superskurk i denna film som det alltid var i klassikerna. Skurken var visserligen elak och hade en bra plan på att erövra världen på sitt sätt men det som de egentligen jagar, Quantum, förblir hemligt och lite difust. En annan stor nackdel med de nyare "moderna" Bondfilmerna är att de känns som vilken actionfilm som helst. Det man saknar är de andra klassiska Bondingredienserna (förutom villiga kvinnor och fester), alla små gadgets och finurliga prylar. M var så klart med, men det var inte ett spår efter Moneypenny och Q's efterträdare R har väl inte varit med sen Pierce Brosnan? Daniel Craig är en bra actionskådis, lagom butter och hårt iskall, men passar han som Bond? Tycker han är mer arrogant än charmig och lite för hård och kantig för att vara den världsvana spionen alla faller för. 

Hade man skippat 007-biten i den här filmen hade den träffat mitt i prick! 

www.007.com
                                              

Kommentarer
Postat av: Lina

Jag skulle vilja se nya Bond, så det var bra att få ett förhandbesked på kvaliteten. Vilken fin biosalong det var!



Visst sa jag att jag tänkte döpa min valp till Akkurat Rut? Det blir inte det tyvärr längre, för det blev en M-kull och ingen A-kull, så nu kanske det blir Merri Rut istället.



Kram!

2008-11-14 @ 10:16:02
URL: http://www.igelsnigel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0