Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

2008

Det hände mycket för oss 2008. Ett år som betydde stora förändringar, livsavgörande beslut, nya äventyr och massor av skratt och glädje. Året började med att vi förlovade oss efter tolvslaget på nyårsafton. 1 januari 2008 lovade vi varandra att vi skulle gifta oss. Bara några dagar efter det åkte Micke till Oslo, Norge, för att hjälpa till på ett projekt hans företag hade lite problem med. Som de flesta vet slutade det med ett permanentjobb erbjudande och på mindre än en månad hade vi bestämt oss för att flytta. Micke gick på lägenhetsvisningar och hittade tillslut den underbara lägenhet vi bor i idag. Towe kommer ihåg när Micke messade och sa att vi hade fått den. Helt fantastiskt. Den 10 februari gick flyttlasset. Det hade varit en intensiv vecka med spexföreställningar och packning av lägenhet. Karin, Stefan, Johanna, Peter och Mikael (aka Lappen) hjälpte till att packa ner allt i Stockholm medan Towe spelade sin sista föreställning med NF-spex. Sedan följde Stefan, Karin och Mikael med till Oslo. Vi åkte från Stockholm ca kl 16. Det var en lång och seg resa. Vi stannade ett par gånger för att äta och handla lite mat för de första dagarna. Vi kom fram till Oslo vid ett-tiden på natten. Det var lite problem med att hitta till Grünerløkka i mörkret, men tillslut var vi där. Nästa dag bar vi upp möbler och kartonger för de fem trapporna. Terror! Vi hade alla träningsverk i hela kroppen i flera dagar!.

Dagarna blev till veckor och månader i vårt nya land. Det tog lite tid innan vi kom in i allt och alla papper var inskickade och vi blivit registrerade i alla system. Våra norska personnummer kom i slutet av mars.

Vi tillbringade "påsklovet" i Sälen tillsammans med familjen Axell och delar av farsta-gänget. Peter var tvungen att jobba, men vi andra kastade oss ut för de härliga backarna och dansade på after skin. Micke och Oliver brottades och sprang med pulkan.

I april kom Karin och hälsade på en helg när Micke var i Sverige på SAFF-uppdrag. Vi hade riktigt trevligt och gick på museeum, åt god mat och umgicks. På måndagen började Towe sitt första jobb i Norge. Det var på Trumf kundeservice. Ett vikariat på 2 månader.

Fotbolls-VM är ju alltid stort och i år arrangerade Oslostad storbildsvisning av alla matcher utomhus vid Akers festning. När Sverige mötte Spanien var vi där med 3000 andra svenskar. Rolig fotbollsfest med ett tråkigt slut...

Till midsommar hade vi planerat en stor fest, men folk kunde inte komma och det blev till slut bara Mikael som kom. Vi hade underbart kul och visade Oslo hur man ska fira midsommar på svenskt vis!

Semestern kom och vi tillbringade den ute på Langøyene i Oslofjorden. Soliga, lata dagar. Den bästa semestern hittills! Vi åkte också en liten tur till Strömstad med Eleonora och Peter. En mysig, pittoresk liten stad med många norrmänn. Vi spelade minigolf och höll oss ur vägen för muterade jätte trutar som tydligen var extra förtjusta i glass.

Efter semestern fick Towe ett nytt jobb, på Intrum Justita. Även detta på kundesenter. Det var ett vikariat på 6 månader som nu i januari blir heltidsanställning.

Det var en del SAFF arrangemang under året. Det var landlagskamper mot Frankrike, juniormatcher, SM-finaler och en del möten med styrelsen. Micke åkte mycket fram och tillbaka till Stockholm i anledning av dessa. Towe följde med ett par gånger och passade på att hälsa på i Stockholm. 

Hösten har flyttit på snabbt. Vi har åkt över till Sverige några gånger. Hälsat på både i Stockholm och i Nybro. I Nybro passade vi på att träffa Mickes kompis Lundh och hans sambo Madde.

Vi började planera resan till Brasilien på allvar efter att biljetterna införskaffades i september. Vi köpte oss en digitalkamera från Canon med lite systemkamera effekter. Vi köpte också ryggsäckar och vandrarkängor. De senare använde vi under vår tur som vi skrivit om här på bloggen (På tur).

I slutet av november var det julbord i Stockholm med Axells, Larsson och Karlsson. Vi passade också på att gå på hockey, men det har vi ju också redan skrivit mycket om i bloggen (En helg i Stockholm).

Julhelgen firade vi i Stockholm med Towes familj. Under mellandagarna åkte vi ned till Nybro och hälsade på Mickes familj.

Nyårsafton firade vi med Johanna och Peter i deras nya lägenhet i Såsen. Vi åt fruktansvärt god lasagne och fonduade frukt och bär i choklad till efterrätt. Mums!! På tolvslaget skålade vi i champange och smällde lite fyrverkerier som Micke köpt. Vi firade vår tvåårsdag ganska enkelt på grund av vår resa till Brasilien. Det blir desto större spektakel i 2009! ;)

Sammanfattningsvis var det ett riktigt bra år där höjdpunkterna var förlovningen, flytten till Norge och veckan på Langøyene. Vi har funderat men inte kommit på något som varit riktigt negativt, förutom att det ibland varit långt mellan sverigebesöken.

Nu kan vi bara hoppas på att 2009 blir lika bra. Det är i alla fall två stora saker som vi hoppas extra mycket på, Brasilien i januar/februari och giftemål 31 december.

Hoppas att ni också får ett toppen år och att vi får många tillfällen att träffas!

Bilder från 2008:

Juni
  
14 juni - Sverige möter Spanien, fotbolls-VM 2008.


 
20 jui - Midsommar


  
Langøyene

Augusti
       
Johanna och Peter var och hälsade på! Det blev grillning på balkongen, fönstershopping för systrarna och wiispel för grabbarna. Om någon frågar så var det inga rekord som slogs den helgen...


September
  
24 september - Vi köper kamera. Några av de första bilderna.


Oktober
 
Mycket fix och piff i lägenheten!


    
På besök i Nybro hos familjen Roos och hemma hos Lundh och Madde.


   
Till halloween köpte vi en pumpa som vi döpte till Andreas efter Andreas Karlsson (bl.a. från Idol Juryn) eftrsom de hade samma leende. Han levde ett gott liv tills han började ruttna och vi eldade upp honom.


November

 
På tur.

   
Fredagsölen hittade ett nytt ställe i O'Reillys med den kände Pub Quizen!



Fåneri hemma i soffan...



Nya skor... Mycket efterlängtade (och billiga ;) 299kr på rea).


 
Tåg tur och retur till Stockholm. Ont i rumpan!

December

Snö första helgen i december (som dessvärre försvann snabbt igen).



Towe får skylt med sitt namn på jobbet.



Under hösten kom Ben & Jerrys till Norge, och vi testade bl.a den här "nya" smaken. Smarrigt!


     
Nyårsafton i Såsen. Mycket trevligt, men oj så mycket vi åt!


Är det någon som har bilder från första halvan av året där vi är delaktiga på något sätt vore det gulligt om vi kunde få ta del av dem!


Puss och tack för ett härligt år!
//M o. T

Kommentarer
Postat av: Lina

Vad roligt med en sån detaljerad beskrivning av året! Ni verkar haft det mycket bra! Hoppas ni har det bra i Brasilien!



Kram

2009-01-14 @ 12:27:18
URL: http://www.igelsnigel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0