Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

På tur

I söndags tog vi banen upp i fjället som riktiga norrmän. Ungefär fem stationer ovanför Holmenkollen steg vi av och blev överraskade över all snö. Första snön nere i byn kom på onsdagen, men försvann nästan på en gång. Här uppe såg den ut att ha legat ett bra tag.

Vi hade tittat ut en vandringsled på oslo.kommune.no men gick nog fel på en gång... Det gjorde dock inte så mycket då vi fick se skidanläggningen Tryvann. Det var två sittliftar, fem släpliftar och 14 nedfarter, varav en svart. Mest blåa backar, men de såg ut att vara långa och ganska spännande ändå.

Det var väldigt dåligt skyltat längs vandringsleden och utan att ha någon som helst aning om hur vi skulle gå så är vi ganska övertygade om att vi gick ganska mycket fel. Det vi grundar vår teori på er att vi dels hamnade vid en värmestuga som vi inte skulle ha passerat och att vi under vägen mötte människor som kom på vägar som ledde tillbaka till vår startpunkt. Värmestugan var en positiv överraskning för att vi kunde ta en paus med våfflor och varm choklad.
 
Vi gick vidare genom vacker natur medan vi njöt av det klara och fina vädret. Eftersom kameran var med blev det många naturbilder med gnistrande snö och fjälltoppar. Några av bilderna visar vi nedan.

När sedan mörkret började falla på visste vi inte riktigt hur långt vi hade kvar att gå. Enstaka skyltar visade alltid 7 km oavsett hur långt vi gått. Slutligen såg vi än en gång bebyggelse, dock ledde vår väg inte dit. Vi förlängde vår tur med ytterligare några kilometer med att hamna vid Rikshospitalet istället för påtänkta Sognsvann (ni som inte känner till dessa platser, hänvisar vi till www.trafikanten.no).

Otroligt trötta men nöjda satt vi på blåtrikken och var på väg hem. Hemma väntade falafel, kebab och Amerikansk fotboll.

Underbara söndagar!


Kommentarer
Postat av: lillasyster

Gud orättvist att ha så nära till en skidbacke!

2008-11-07 @ 10:50:39
Postat av: Towe

Du får komma hit i vår och åka med oss!

puss

2008-11-10 @ 13:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0