Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Valborgsmässoafton

"Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blomma smälta ner och dö"

"sköna maj välkommen till vår bygd igen"


and so on... Kan tyvärr inte hela texterna! Idag är en sån där dag man märker extra tydligt att man är i ett annat land med andra traditioner. Även om vi inte firar just valborg fullt ut varje år så känns det lite konstigt att ingen annan gör det heller. Man vill liksom att det ska finnas ett gäng brasor och några körer och kanske någon spelaman och lite lottförsäljning ifall andan skulle falla in och man blir sugen att ta på sig den gamla studentmössan och gå ut en sväng. Säga välkommen till våren!

Får ta och tända en liten brasa i öppnaspisen och leta fram den vita hatten!

Kanske kan poppa lite popcorn och hälla upp i strutar så känns det lite marknad. Kanske kan lotta ut några småsaker också. "Kom och köp lotter! Vinster är finfina kalsonger av bästa kvalitet!"


Ikväll kommer också Towes far och mor på besök. Helgens aktiviteter består bland annat av första maj-tåg med korpset, Amerikanska fotbollsmatcher och massor av grillning på balkongen!

Ha en fin helg allesammans!
KRAM


Grattis på födelsedagen mor!

Idag fyller Towes mamma år.

Vi sänder en hälsning och massor av kärlek. Hoppas du blir firad till max och att du få en underbar dag!

PUSS OCH KRAM

Påskmiddag med anka som huvudattraktion

 
Ankan fylls med äpple och gnids in med salt och peppar

Den läggs därefter på en bädd av brysselkol, äpplen, morötter i en lergryta. Häll över saften från en citron och en halv flaska rödvin. Inre kärnan skall nå mellan 65-68 grader när den är klar. För att ge ankan lite mer färg kan locket tas av sista kvarten.
 
Finporslinet fick komma fram denna helg.
  
Enligt klassisk tradition(eller nåt) är det mannen i huset som skär upp köttet och så även denna gång.

Bygdøy och Akerfesting

Påskaftonsdagen hade strålande sol och massor av plusgrader. Det var varmt och skönt även i skuggan. Vi tog på oss bekväma skor och åkte ut till Bygdøy. Där gick vi på folkemuseet som påminner lite om skansen. Minus djuren.

            

Sen tog vi båten tillbaka till Akerfästing.

       

Skärskiten, Långlaten och Påskloskan

Påskfirandet är i full gång. Skärtorsdagen tillbringade vi mest med lite små plock i lägenheten. Allt var stängt i Oslo så våra planer med att köpa mat och tavelupphäng föll. Vi åt mat på en överdrivet dyr tapas restaurang. Maten var himmelsk god men prislappen dubbel så stor som vi trodde... :/

Till kvällen åt vi ostbricka med kex och vindruvor. Mums.På långfredagen kom storfrämmat. Då bjöd vi på Brasiliansk middag.Det var Grilled tenderloin medallion with queijo coalho and sugercane syrup och Crystallized banana pie till efterrätt.

Efter middagen gick vi en promenad läng Akerelva.

           
 
Skärskiten= Oavgjort Micke och Towe
Långlaten= -"-
Påskloskan= Eleonora

Påskefri

Nu är det dags för påsken. I Norge börjar man fira redan på skärtorsdagen så idag var det halvdag på jobbet och ledigt i morgon! Kändes lite lustigt att gå hem så tidigt. Hann ju knappt komma fram till jobbet (vissa hann inte ens dit) innan det var dags att åka hem igen...

Micke hämtade upp Towe och så åkte vi runt och letade efter mataffärer som enligt tips skulle ha fasan. Vi fann ingen fasan men en mycket trevlig matbutik som man kan ta trikken till där de hade lite allt möjligt kul. Hittade bl.a. Lingongrova och blev riktigt exalterade fram tills några timmar senare när vi var i en vanlig ICA och såg att de också hade.

Vi har planerat inför påskfirningen. Vi får besök av Eleonora och Peter. Så på eftermiddagen åkte vi som sagt till ICA och handlade massor av mat som ska räcka hela helgen.

I morgon ska vi tvätta fönstren... Våren är nära!  
SM-final 5/7, spännande och avgörande. Till det åt vi smörgåsar från Subways, mums!


Brev till Lina, blir postat i morgon! (Tjyvkika inte om du ser det här, Lina)

RSS 2.0