Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Back to basic...

Varade inte så länge.... :D

Ny design

Har gjort en liten kupp mot bloggen. Känner mig sprudlande glad och förälskad så jag tyckte att dette passade ganska bra. Får se hur länge Micke tycker det ;) Kanske är det gamla vanliga tilbaka snart!

Ha det bra allihop och jag hoppas ni också är glada och kära!

Kram
Towe


Måndagsbarn

Underbar sång med Victoria Maggio!

Tälta!

Ikväll ska vi ta bussen till Bekkevar för att sedan vandra så långt vi orkar mot Bekkestua. Där (i närheten) slår vi upp tältet och tillbringar natten. Sen går vi en ca 14 km lång tur som tar oss tillbaka till Bekkestua för nattläger på lördagkväll. På söndagen tar vi en kort etap till Glittre där vi tar bussen hem. Det ska bli mysigt. Hoppas på fint väder, det ska  tydligen bli strålande sol hela helgen i nästan hela norge. Kanske det blir för varmt! ;)

Trevlig helg!! 

/SS & TT 

Varmt i Oslo

Igår kom skattepengarna. Tack så mycket säger vi till det. Vi köpte en billig air-condition i ett försök att få det lite svalare i lägenheten. Det blev väl sisådär... Vi får se.

Denna vecka har det varit strålande sol och varmt varje dag. Underbart!  Hoppas det håller i sig lääänge! Ikväll ska vi planera inför helgen. Det lutar åt att vi ska gå en liten tur på fjället. Köpte ett litet tält i förra veckan som vore kul att testa. 

Fortfarande inget nytt om kameran.  

Kram!

Nattåg

"Vi är framme i Oslo nu!!" Vi vaknade av att en av de andra i vår kupe slängde upp dörren och drog för gardinerna. Myyyysigt!!

Tåget var ca 35 minuter försentar från Stockholm men det verkar som att vi körde in tiden för vi var framme ca 07:10. Bara att göra sig i ordning och åka till jobbet, Towe tog tåget som vanligt 07:40 och Micke tog t-banan. Smidigt.

Det gick ganska bra att sova, ibland krängde tåget till ordentligt så att de kändes som att man skulle ramla ner från britsen. Scary. Men det är onekligen ett smidigt sätt att resa, så länge man har hensynsfulla personer i samma kupe. Nästa gång prövar vi nog sovvagn eller vad det heter...


Ha en trevlig måndag!

Midsommarfirande på Skrubba!

   


Inbrott+ midsommar

I onsdags hade Micke inbrott i sin firmabil där hans mobil låg i förarsätet som ett "smorgårsbård" för någon pundare som ville tjäna 200 kr. I vart fall så saknar han just nu mobil och kan inte nås under dagen. Föhoppningsvis kommer PIN koden idag på posten och det nya SIM kortet kan användas igen. Om inte finns Towe vid hans sida hela kvällen om det skulle vara något speciellt.

Vi vill också passa på att önska er alla en riktigt trevlig midsommar!

Puss och kram
Towe och Micke

Dumma regn!

Det blir ingen golf idag, i Olso spöregnar det och då blir vi bara irriterade och det är inte så kul att spela. Får packa inför helgen istället. Krypa ner i sängen och mysa, kanske se en film på vår nya lilla 19'' tv som vi köpte i går att ha i sovrummet. :) Det kan vara mysigt att ligga och höra regnet på takfönstret och veta att det är varmt, skönt och torrt(!!) under täcket. 

Får se om vi vågar chansa på fint väder i sthlm... 

Ska åka till Stockholm för att fira midsommar, åker i morgon efter jobbet. Först till Skrubba och Johanna och Peters kolonistuga. 

Kameran har fortfarande inte kommit fram. Nu verkar de strula massor, så vi ska se med vår kontakt om hon kan svänga förbi i nästa vecka. 

Kram 

Första och andra rundan!

Igår åkte vi till Grini GK och gick en runda golf. Det gick ganska bra för oss båda. Micke hade ju varit ute i veckan och övat lite med arbetskollegorna och han fick idag 13 poäng vilket är första delmålet för officiellt handikap här i Norge. Han spelade riktigt bra och fick in ett par riktigt fina fullträffar. Bland annat ett slag som var som tagen ur handboken. Den gick i perfekt vinkel och man såg hur den accelererade efter han och bara steg högre och längre. En pitch som var riktigt fin kommer vi också ihåg. Den landade inom 1 meter från flagg och var lätt att putta i för handikapets par. Nice!

För Towe var det premiärrundan. Det kändes bra och det ser positivt ut för framtiden. Hade som målsättning att mjuka upp kroppen lite, känna på slagen, bli bekant med klubborna igen osv. Så det gjorde inte så mycket att det inte blev så mycket poäng. Är fortfarande ganska ojämn men de slagen som blev bra såg riktigt bra ut. Det blev ganska många bollar som blev toppade och en hel del som inte lämnade marken överhuvudtaget. Putta på fairway... hm :)

Vi hade ialla fall tur med vädret. Det var blå himmel och solsken. Det blåste en del i början men vi märkte inte av det så mycket.

Nästa runda blir förhoppningsvis på onsdag!

KRAM

Grilla!

Nu har vi precis tänt grillen och Micke har lagt sitt kött i marinad. Om en stund blir det grillning på balkongen. :)

I dag har det varit strålande sol och jätteskönt att vara ute, skönt med härligt väder när man är ledig. I Oslo har det varit riktigt kallt och regnigt hela veckan. Senast igår regnade det tropisk monsun.

Micke dömde sin sista match för säsongen idag. Det gick bra men det var varmt. :)

Innan Micke åkte till Jordal Arena där matchen hölls åkte vi in till stan och Clas Ohlson för att köpa ett vattenfilter. Vårt vatten smakar riktigt illa och vi har kommit fram till att ett filter ska hjälpa mot det. Towe stannade sen kvar inne i stan och letade efter en sommarklänning, bl.a. att ha på midsommar. Tyvärr har vi inga bilder att visa då vi ännu inte fått kameran.

Hoppas att ni i Sverige också haft en underbar lördag!

KRAM
//M&T

Kan inte nås... :(

Towe har lite mobila problem... :) Telefonen eller egentligen operatören håller på och flippar lite så att det ibland kan vara svårt att komma i kontakt med henne. Det går inte att skicka sms och det går av och till inte att ringa. Sms som skickas till Towe kommer fram flera timmar senare. Ofta får de som ringer meddelande att den som har telefonen inte går att nå för tillfället.

Ni kan ju alltid ringa eller messa till Mickes telefon om det är något viktigt. Annars hoppas vi på att ett nytt abonnemang snart blir inskaffat...

Ha det gott!

"Träning"

Idag var jag på en 45-minuters raskpromenad. Min nya kvällsaktivitet... :)

Läste i min bröllopstidning om tips för att komma iform (till bröllopet men jag använder de nu allmänt). Det främsta tipset var att man skulle gå en rask promenad varje dag på ca 45 minuter. Det låter bra för mig som är ganska lat.

Syster har inspirerat mig, hon är så duktig som tränar och tar hand om sig. Ska också försöka med det, promenad kan vara en bra början för någon som är så otränad som jag...

Gick ganska snabbt så jag fick upp pulsen och bildade lite svett. Känns väldigt skönt nu när man sitter nyduschad i soffan och väntar på att maten ska bli klar!

I morgon ska Micke ut på golfbanan för första gången i år. Det är med jobbet, de har en Golf & poker-kväll. Låter jätteskoj! Det blir nog roligt. Vi ska försöka komma igång på allvar med golfen ganska snart. Planerar att åtminstone golfa två gånger i veckan, på onsdagar efter jobbet och på söndagar. 

(Kameran verkar vara på väg, tror de på Victoria Station ska skicka den med posten!)

Kram
//Towe


Grekisk restaurang

Igår var vi och åt middag på en grekisk restaurang; Jamas, på Torggata 8.

Det var en trevlig restaurang. Vi hade tänkt att gå till ett pastaställe som vi varit på förut men när vi kom dit visade det sig att de har stängt på söndagar. Lite besvikna blev vi eftersom vi var sugna på pasta, men vi gick vidare och tänkte att vi kunde leta efter ett nytt ställe som vi inte varit på förut. Efter en kort promenad hamnade vi på Torggata, parallellgata med Storgata och Møllergata, från Youngstorget (den gata som Café Sør ligger på för er som vet det). Micke så en skylt där det stod grekisk restaurang. Det är en källarlokal så från gatan syns inte mer än porten och en skylt med menyn. Eftersom de hade vegetariskt bestämde vi oss för att pröva.

En trappa ned tog oss till en mysig restaurang med vägmålningar som föreställde en hamn och strand i en greksik by. Grekisk musik i högtalarna och en scen längst in i lokalen skvallrade om att det ibland är live-musik här. Vi hiade turen att få ett bord precis vid bryggan med usikt över båtarna ;)

På menyn fanns det mycket att välja mellan. Till förrätt tog vi Tzatsiki och Gigantes (stora böner, ungsgratinerade i tomatsås.. mumma!!), till huvudrätt tog Towe vegetar-tallerken och Micke Jamas´File mignon. Det var otroligt mycket mat så ingen av oss orkade efterrätt, den tog vi hemma istället i form av fruktsallad och vaniljkesam/vaniljkräm.

Maten var god och det var trevlig stämning. Det kom in några stammisar med sina kvällstidningar som satt och åt och växlade några ord med varandra och personalen.

Minus enligt Micke var att både bestick och glas var från IKEA.

Eftersom vi ännu inte fått tillbaka kameran blev det inga bilder. Men kolla in hemsidan till Jamas om ni är interesserade.


Kyrkan är bokat!

Nu äntligen har vi bokat kyrka för vårt bröllop. Hela planeringen har legat på is fram till nu då vi inte har vetat var vigseln skulle hållas. Svenska kyrkan hade tyvärr stängt 31 december så vi har nu i ca 2 månader letat runt efter ett annat ställe. Först var vi lite nedstämda och besvikna så det tog lite tid innan vi orkade sätta igång igen. Men sen kom vi fram till att det inte skulle hindra oss. Vi vill ju gifta oss och det är den dagen som betyder något för oss. Som säkert alla vet är det 31 december som är vår dag. Eller egentligen nyårsafton, eftersom det var då vi träffades i 06/07 och sedan förlovade oss 07/08. Nu ca 17 månader efter frieriet är då planeringen igång igen!

Vi har förberett ganska mycket av planeringen: Budget är påbörjad, provisorisk gästlista är klar, vi har kollat upp priser och design på inbjudningskort osv. Vi har kollat runt på festlokaler och nu när kyrkan är bokat så är det bara att bestämma sig/hitta en festlokal som passar. Blommor, tårta och fotograf är väl nästa stora beslut. Frisör och kläder kommer sen. Det är mycket småplock och små detaljer som man lätt glömmer bort, men vi har en stor fin pärm där vi samlat allt som vi måste hålla reda på. Samt kalender och tidplaneringar så att vi gör allt i tid.


Så spännande.

Towe tror hon kommer att gråta ett antal gånger under resans gång. För hoppningsvis är alla tårar då ute tills själva dagen så att det inte blir massa maskara på klänningen! :)

Kyrkan heter Torshov kirke och ligger i stadsdelen strax norr om Grünerløkka där vi bor. Vi har varit där och tittat och tyckte att det skulle passa perfekt. Den ligger vid en park och utanför finns en liten gårdsplan som är perfekt för fotografering och dyl. Vår präst heter Dag Iversen. Har hittills bara haft mailkontakt med honom. Ska nog ta en sväng förbi en gudtjänst och kolla läget... :)


Torshov kirke
Foto: Chell Hill, 2007. Hämtad från Wikipedia.

Efter en varm helg!

I går var vi lediga eftersom annandag pingst forftarande är en röd dag i Norge. Skönt med en lång helg. Tråkigt att detta var den sista lediga dagen förutom vanliga helgen fram till julafton.

Det har varit riktigt varmt i helgen. Har hört att det var runt 30 grader i skuggan. Vi har dock inte varit ute och njutit av sommaren. Vi hade tänkt att åka till vårt lilla paradis i Oslofjorden, Langøyerna, men Towe har varit sjuk helga helgen så det blev inget av det. Dessvärre. Ont i halsen, hosta, svårt att prata.

Nu är det tisdag och vanlig arbetsdag. Båda är uppe på benen och i kväll ska vi till Svenska ambassaden och rösta i EU-valet.

Ha en trevlig vecka allihop!

RSS 2.0