Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Ture Turist och Safari Sonny åker till Brasilien

Nu bär det iväg. Resan vi tjatat om i över ett år ska äntligen börja. Vi kommer i första hand att uppdatera på resedagboken under resan, men det kan hända att det blir en liten rad här också. Klicka på länken så kommer ni direkt till dagboken med berättelser om våra upplevelser och bilder som illustrerar dem... :)

Kram
//TT & SS

Förberedelser

Två dagar kvar.... Vi är nu helt klara med alla förberedelser och vet inte riktigt vad vi ska ta oss till med den tid som är kvar. Vi har köpt ryggsäckar, vandrarkängor och kamera. Vi har varit och vaccinerat oss, skaffat en förstahjälpen-väska och fyllt på med allehanda mediciner. Vi har införskaffat tygmärken med svenska flaggan och sytt fast dem i våra ryggsäckar. Vi har smörjt in våra kängor med skyddande fett. Vi har skaffat kartor och skrivit ut alla viktiga dokument. Micke har skaffat internationellt körkort för beach buggy-körning. Vi har tvättat kläder och städat i lägenheten så det är fint när vi kommer hem. Vi har skaffat oss snygga djungelhattar med myggnät. Vi har avbeställt månadskorten till trikken. Vi har skaffat reseförsäkring och ordnat med räkningar som kommer att komma under tiden vi är borta. Vi har skaffat adresser till vykortsskrivning och registerat mailadresser i Resedagboken. Vi har hunnit upptäcka att Towes kängor var trasiga och skaffat nya. Det har varit bråda tider...

Ikväll ska Towe ha en ny Juletre-spelning med korpset och Micke ska på restaurang med cheferna på jobbet så det känns ju skönt att allt är klart. I morgon ska vi tömma kylskåpet och frosta ur frysfacket.

På lördag åker vi.

  
Systuga. Vi bestämde att vi inte fick börja packa förrän tygmärkerna var påsydda. Så det gjorde vi så fort vi kom hem från julferien.

2008

Det hände mycket för oss 2008. Ett år som betydde stora förändringar, livsavgörande beslut, nya äventyr och massor av skratt och glädje. Året började med att vi förlovade oss efter tolvslaget på nyårsafton. 1 januari 2008 lovade vi varandra att vi skulle gifta oss. Bara några dagar efter det åkte Micke till Oslo, Norge, för att hjälpa till på ett projekt hans företag hade lite problem med. Som de flesta vet slutade det med ett permanentjobb erbjudande och på mindre än en månad hade vi bestämt oss för att flytta. Micke gick på lägenhetsvisningar och hittade tillslut den underbara lägenhet vi bor i idag. Towe kommer ihåg när Micke messade och sa att vi hade fått den. Helt fantastiskt. Den 10 februari gick flyttlasset. Det hade varit en intensiv vecka med spexföreställningar och packning av lägenhet. Karin, Stefan, Johanna, Peter och Mikael (aka Lappen) hjälpte till att packa ner allt i Stockholm medan Towe spelade sin sista föreställning med NF-spex. Sedan följde Stefan, Karin och Mikael med till Oslo. Vi åkte från Stockholm ca kl 16. Det var en lång och seg resa. Vi stannade ett par gånger för att äta och handla lite mat för de första dagarna. Vi kom fram till Oslo vid ett-tiden på natten. Det var lite problem med att hitta till Grünerløkka i mörkret, men tillslut var vi där. Nästa dag bar vi upp möbler och kartonger för de fem trapporna. Terror! Vi hade alla träningsverk i hela kroppen i flera dagar!.

Dagarna blev till veckor och månader i vårt nya land. Det tog lite tid innan vi kom in i allt och alla papper var inskickade och vi blivit registrerade i alla system. Våra norska personnummer kom i slutet av mars.

Vi tillbringade "påsklovet" i Sälen tillsammans med familjen Axell och delar av farsta-gänget. Peter var tvungen att jobba, men vi andra kastade oss ut för de härliga backarna och dansade på after skin. Micke och Oliver brottades och sprang med pulkan.

I april kom Karin och hälsade på en helg när Micke var i Sverige på SAFF-uppdrag. Vi hade riktigt trevligt och gick på museeum, åt god mat och umgicks. På måndagen började Towe sitt första jobb i Norge. Det var på Trumf kundeservice. Ett vikariat på 2 månader.

Fotbolls-VM är ju alltid stort och i år arrangerade Oslostad storbildsvisning av alla matcher utomhus vid Akers festning. När Sverige mötte Spanien var vi där med 3000 andra svenskar. Rolig fotbollsfest med ett tråkigt slut...

Till midsommar hade vi planerat en stor fest, men folk kunde inte komma och det blev till slut bara Mikael som kom. Vi hade underbart kul och visade Oslo hur man ska fira midsommar på svenskt vis!

Semestern kom och vi tillbringade den ute på Langøyene i Oslofjorden. Soliga, lata dagar. Den bästa semestern hittills! Vi åkte också en liten tur till Strömstad med Eleonora och Peter. En mysig, pittoresk liten stad med många norrmänn. Vi spelade minigolf och höll oss ur vägen för muterade jätte trutar som tydligen var extra förtjusta i glass.

Efter semestern fick Towe ett nytt jobb, på Intrum Justita. Även detta på kundesenter. Det var ett vikariat på 6 månader som nu i januari blir heltidsanställning.

Det var en del SAFF arrangemang under året. Det var landlagskamper mot Frankrike, juniormatcher, SM-finaler och en del möten med styrelsen. Micke åkte mycket fram och tillbaka till Stockholm i anledning av dessa. Towe följde med ett par gånger och passade på att hälsa på i Stockholm. 

Hösten har flyttit på snabbt. Vi har åkt över till Sverige några gånger. Hälsat på både i Stockholm och i Nybro. I Nybro passade vi på att träffa Mickes kompis Lundh och hans sambo Madde.

Vi började planera resan till Brasilien på allvar efter att biljetterna införskaffades i september. Vi köpte oss en digitalkamera från Canon med lite systemkamera effekter. Vi köpte också ryggsäckar och vandrarkängor. De senare använde vi under vår tur som vi skrivit om här på bloggen (På tur).

I slutet av november var det julbord i Stockholm med Axells, Larsson och Karlsson. Vi passade också på att gå på hockey, men det har vi ju också redan skrivit mycket om i bloggen (En helg i Stockholm).

Julhelgen firade vi i Stockholm med Towes familj. Under mellandagarna åkte vi ned till Nybro och hälsade på Mickes familj.

Nyårsafton firade vi med Johanna och Peter i deras nya lägenhet i Såsen. Vi åt fruktansvärt god lasagne och fonduade frukt och bär i choklad till efterrätt. Mums!! På tolvslaget skålade vi i champange och smällde lite fyrverkerier som Micke köpt. Vi firade vår tvåårsdag ganska enkelt på grund av vår resa till Brasilien. Det blir desto större spektakel i 2009! ;)

Sammanfattningsvis var det ett riktigt bra år där höjdpunkterna var förlovningen, flytten till Norge och veckan på Langøyene. Vi har funderat men inte kommit på något som varit riktigt negativt, förutom att det ibland varit långt mellan sverigebesöken.

Nu kan vi bara hoppas på att 2009 blir lika bra. Det är i alla fall två stora saker som vi hoppas extra mycket på, Brasilien i januar/februari och giftemål 31 december.

Hoppas att ni också får ett toppen år och att vi får många tillfällen att träffas!

Bilder från 2008:

Juni
  
14 juni - Sverige möter Spanien, fotbolls-VM 2008.


 
20 jui - Midsommar


  
Langøyene

Augusti
       
Johanna och Peter var och hälsade på! Det blev grillning på balkongen, fönstershopping för systrarna och wiispel för grabbarna. Om någon frågar så var det inga rekord som slogs den helgen...


September
  
24 september - Vi köper kamera. Några av de första bilderna.


Oktober
 
Mycket fix och piff i lägenheten!


    
På besök i Nybro hos familjen Roos och hemma hos Lundh och Madde.


   
Till halloween köpte vi en pumpa som vi döpte till Andreas efter Andreas Karlsson (bl.a. från Idol Juryn) eftrsom de hade samma leende. Han levde ett gott liv tills han började ruttna och vi eldade upp honom.


November

 
På tur.

   
Fredagsölen hittade ett nytt ställe i O'Reillys med den kände Pub Quizen!Fåneri hemma i soffan...Nya skor... Mycket efterlängtade (och billiga ;) 299kr på rea).


 
Tåg tur och retur till Stockholm. Ont i rumpan!

December

Snö första helgen i december (som dessvärre försvann snabbt igen).Towe får skylt med sitt namn på jobbet.Under hösten kom Ben & Jerrys till Norge, och vi testade bl.a den här "nya" smaken. Smarrigt!


     
Nyårsafton i Såsen. Mycket trevligt, men oj så mycket vi åt!


Är det någon som har bilder från första halvan av året där vi är delaktiga på något sätt vore det gulligt om vi kunde få ta del av dem!


Puss och tack för ett härligt år!
//M o. T

Tack för alla julklappar!

Tänkte passa på att tacka för alla fina julklappar vi fick 2008. De har alla kommit till användning och vi blev väligt glada för allt. Tofflor från Micke, varma och mysiga. Perfekta i vår kalla lägenhet!


Muggar från IJ och bordstabletter från Eva. Båda passar utmärkt i vår svart/vita inredning.


Resebok om Brasilien från Karin och Stefan. Ska självklart med på resan!


Mjukisbyxor från Karin och sockor från Birgitta. Används dagligen och är perfekt när det skall mysas!


Glasskål från Coor. Fick på en gång ta plats i vår prydnadshylla.


Memoryspel från Kersti och Towe H. Riktigt roligt med nostalgi från svunna årtionden!


Klocka från Stefan med bild på Towe, på väg till nyårsfesten där vi träffades. Ska få upphängnings-mekanism och hängas upp på väggen snart.


Ljuslykta från Johanna och Peter. Ger ett fantastiskt vackert sken som är svårt att fånga på bild. Passar fint bredvid den öppna spisen.

Tackar sjävklart även för det som inte kommit med på bild!

Micke fyllde år strax innan jul och Towe fyller år när vi är i Brasilien, så vi passade på att fira våra födelsedagar under vår Sverige-vistelse. Tack för dessa presenter också! :)


Klänning från Johanna, Peter och Oliver. Hade den på nyårsafton... Perfekt och sagolikt vacker!


JulgransplundringNu är glada julen slut, slut, slut
Julegranen kastas ut, ut, ut
Men till nästa år igen
kommer han vår gammle vän
för det har han lovat!

Väntan...


Ture Turist har packat väskan och är redo att åka.

Kontakt med omvärlden

Igår ringde Regina. Blev så glad! Blev väldigt nostalgisk och kände stor saknad efter mina tjejer. Hoppas att ni kan komma hit och se hur jag har det snart!

KRAM och PUSS på er djungelpatrullen! ;) och en extra kram och tack till Regina!

//Towe


Reflektioner på en torsdag

Sedan vi kom hem från Sverige har vår vardag kretsat kring Brasilien. Förhoppningar, förväntningar, farhågor, fantasier... Det är lätt att tappa koncentrasionen på vardagsbestyr och istället sitta en hel kväll och bara bläddra igenom reseböckerna och titta på kartorna. På jobbet vandrar tankarna lätt bort mot sandstränder, parasoll och solsken. Vilket inte är så konstigt med tanke på det väder vi har i Oslo nu för tiden. Det är bitande kallt, hårda vindar och korta dagar. Idag kom snön vilket gör kylan lite mer välkommen och igår efter jobbet var det inte fullt lika mörkt som det brukar vara när man går hem. Jippie!

Det är många på jobbet som frågar hur det känns att inte få vara ledig i sommar och hur det känns att det är ett år kvar till mer semester kommer in på semesterkontot. Själv tycker jag att det är mer behövligt med långledigt under vintern. Då är man så trött och sliten. På sommarhalvåret skiner oftast solen (det är iallafall dagsljus större delen av dagen) och det räcker oftast med helgen som ledighet. Då kan man ta lunchpausen ute på gräsmattan och lägga sig ner en stund och blunda med solstrålar i ansiktet och så har man laddat batterierna igen. Nu är de helt körda i botten så det krävs lång tid för att komma på topp igen.

I helgen började vi packa våra väskor och jag har skrivit ut kartor från Google.maps över de städer vi ska till och i första hand i hotellens närområde (sjukt stora städer de har i Brasilien). I dag ska vi gå till apoteket och hämta ut Malaria-pillrena. Ska passa på att handla lite andra nödvändigheter till resan samtidigt, lite alcogel till snabb rengörning av händerna, allergitabletter som Tone på Aleris tipsade om ifall man skulle få utslag eller eksem och så något mot eventuell magsjuka...

Se, nu gick tankarna iväg igen. Det går  bara inte att tänka på något annat än Brasilien eller förberedelser! Så jag slutar försöka... ;)

Ha en underbar torsdag!
//Towe

Gott nytt år!

Tillbaka i vardagen efter julhelg och nyårsfirande. Bittersweet. Skönt att vara hemma, sorgligt att inte träffa alla förrän till våren och jobbigt att gå upp tidigt igen på morgonen. Men det är ju helg i morgon! :)Bilderna blev inte så bra, missade det fina varje gång... men en film blev det!

God fortsättning allihopa och hoppas att ni får ett trevligt, spännande och underbart år!

KRAM
//M o. T


RSS 2.0