Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Reflektioner på en torsdag

Sedan vi kom hem från Sverige har vår vardag kretsat kring Brasilien. Förhoppningar, förväntningar, farhågor, fantasier... Det är lätt att tappa koncentrasionen på vardagsbestyr och istället sitta en hel kväll och bara bläddra igenom reseböckerna och titta på kartorna. På jobbet vandrar tankarna lätt bort mot sandstränder, parasoll och solsken. Vilket inte är så konstigt med tanke på det väder vi har i Oslo nu för tiden. Det är bitande kallt, hårda vindar och korta dagar. Idag kom snön vilket gör kylan lite mer välkommen och igår efter jobbet var det inte fullt lika mörkt som det brukar vara när man går hem. Jippie!

Det är många på jobbet som frågar hur det känns att inte få vara ledig i sommar och hur det känns att det är ett år kvar till mer semester kommer in på semesterkontot. Själv tycker jag att det är mer behövligt med långledigt under vintern. Då är man så trött och sliten. På sommarhalvåret skiner oftast solen (det är iallafall dagsljus större delen av dagen) och det räcker oftast med helgen som ledighet. Då kan man ta lunchpausen ute på gräsmattan och lägga sig ner en stund och blunda med solstrålar i ansiktet och så har man laddat batterierna igen. Nu är de helt körda i botten så det krävs lång tid för att komma på topp igen.

I helgen började vi packa våra väskor och jag har skrivit ut kartor från Google.maps över de städer vi ska till och i första hand i hotellens närområde (sjukt stora städer de har i Brasilien). I dag ska vi gå till apoteket och hämta ut Malaria-pillrena. Ska passa på att handla lite andra nödvändigheter till resan samtidigt, lite alcogel till snabb rengörning av händerna, allergitabletter som Tone på Aleris tipsade om ifall man skulle få utslag eller eksem och så något mot eventuell magsjuka...

Se, nu gick tankarna iväg igen. Det går  bara inte att tänka på något annat än Brasilien eller förberedelser! Så jag slutar försöka... ;)

Ha en underbar torsdag!
//Towe

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag håller med dig om att det är bättre med en långsemester på vintern! Jag försökte messa dig, men antar att du inte har pengar? Ringer i morgon om jag kommer ihåg :) Puss o kram till er båda!

2009-01-10 @ 16:22:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0