Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Efter en härlig helg...

Tillbaka i vardagen efter en trevlig och härlig helg.  Lite sliten, extremt trött och ganska nöjd. :)

I går firades 17 maj med pompa och ståt. Förra året missade vi allt firande då vi gick ut på byn lite för sent. Trodde att man kunde får ta lite sovmorgon och ta det lugnt på morgonen och sen lalla ut fram emot eftermiddagen. Men nej.

I år var det svårt att missa eftersom Towe var med korpset och spelade på allehande tillställningar.

Kl 08:00 var det hissande av flagga utanför ett borettslag samt spelning och marscherande runt i området. Efter det åkte vi ned till Lilleborgskole där vi spelade på skolgården tillsammans med skolkorpset och alla barnen och föräldrarna var med och det var tal och sång och frukostfika.

Kl 10 var spelningen på skolgården klar och vi ställde upp på gatan för att tåga ner till Akerhus och Prinsesseplassen där Barnetoget (själva 17 maj-paraden) skulle starta. Några barn från skolan gick först i faneborgen (ca 20 stora norska flaggor) sen kom vi och efter oss tågade alla barnen i skolan tillsammans med några lärare. Halvvägs ner till Akerhus fick vi sällskap av en annan skola. Folk stod redan nu längs vägen och hejade och hurrade.

Nere vid Akerhus var det fullt av människor och de hade gjort fållor med nummer så att alla skulle stå i rätt ordning. Det var lite problem var vi skulle stå. Det var två skolor som tyckte vi skulle gå framför dem. Tillslut lyckades de enas om var vi skulle stå och vi fick en liten paus innan det var dags. Vid 11-11:30 (hade ingen störra koll på klockan) var det dags för oss att gå. Riktigt spännande!

Vi marscherade fram till Karl Johan och sen ner Karl Johan och upp mot slottet. En runda framför kungafamiljen som stod uppe på balkongen och vinkade hela morgonen (ont i armen) och sedan ner till Rådhusplassen vid Akerbrygge. Där var det full kontroll och sjukt välorganiserat. Det var två fållor som omvartannat fylldes på och folk skjutsades bort med bussar. Det var fullt med folk överallt men det fungerade. Helt otroligt!

Att komma uppe på krönet och se ner på Karl Johan, bort mot slottet och Nationaltheatret var en häftig upplevelse. Full med folk, röd-blå-vita flaggor överallt. Balonger och konfetti.

Micke åkte in till stan vid elva för att se på tåget och möta upp Towe efterråt. Han hade oturen att hamna på fel sida av Karl Johan och fick springa fram och tillbaka mellan folkmassorna för att ta sig bort till rådhusplatsen.

Kameran låg i trygt förvar hemma, men några bilder blev det med mobiltelefonen. Ska försöka ladda upp dem i kväll och lägga upp.

Efter tåget åkte vi hem. Towe slocknade ganska snart och sov till halv fyra. Vid halv fem hade vi klätt upp oss i finaste festkläderna och åkte hem till Lena från korpset och hennes man Lars. Där hade vi en trevlig grillkväll med några ur korpset.

Hemma igen strax efter tio. Då värkte benen ordentligt och vi var båda helt slut. Det var skönt att lägga sig i soffan och snarka till tv:n en stund innan vi gick och la oss.

I dag rengar det och är riktigt tråkigt. Vi hade verkligen tur med vädret igår!!

Fredag och lördag var också trevliga. Som nämnt tidigare var Towe ute med kollegorna i fredags och Micke såg livesändning av Superserien. Vi är väldigt glada att det äntligen gick att få ut matchen live och det verkar som att tittarna också är nöjda.

På lördagen åkte Micke till Hamar för att döma en U-16 match. Towe stannade hemma och såg till att ett pyrande halsont inte bröt ut till något värre. Städade lite i lägenheten och spelade Mafia Wars på Facebook. På kvällen gick vi till vårt stammis ställe Mucho Mas och åt mat. Mycket trevligt.

Nu ser vi fram emot långledigt och resa till Wales med Lund och Madde! Ska bli jätteskoj!

Ha en mysig måndag!
Kram //M&T

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0