Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Härliga lördag!

Solen skiner. Underbart!!

Igår grillade, men satt inte ute på balkonen och åt för det var amerikansk fotboll via web-tv. Stockholm Mean Machine mot Tyresö.

Idag är Micke och dömmer. Jag har tillbringat förmiddagen med att titta på tv, plocka lite i köket och sovrummet och så har jag lagt i en tvätt i tvättmaskinen. Nu tänkte jag sitta en stund på balkongen.

Bilder som jag tog för ett par veckor sedan. I väntan på kamerans återkomst! :)


Vår/sommar pynt i trollkvistarna.


Vårt barskåp... Målade den svart strax innan påsk och Micke monterade in lamporna. Nu har vi fyllt på med lite wiskey och likör från Wales.

Ha en trevlig lördag!!
//Towe

Förnyat hopp!!

Fick ett mail igår kväll från Victoria Station att de har vår kamera!!!!!!!!!!!!

Nu hoppas vi att det verkligen är vår karmera och att vår räddare i nöden, Emmy, kan ta sig till Victoria Station och hämta ut den!

Återkommer med mer uppdateringar allt eftersom vi får veta mer,


ÖNSKAR ER ALLA EN HÄRLIG FREDAG!
Livet är underbart!
=^..^=

London och Brighton

Några av de bilder som vi hann förra över till datorn kommer här. De är från London på onsdag kväll då vi gick pubrundan och sen från torsdagförmiddag då vi hyrde bilen och åkte till Brighton.

       


Tröst-bio

Vi glömde vår kamera i London i söndags. Vi tror den blev glömd på disken när vi hämtade ut vårt bagage från bagageförvaringen på Victoria Station. Vi hade den precis innan och efter gick vi direkt till flygtåget och det var på tåget vi upptäckte att den inte var med. Planet skulle gå innom en timme så vi hade inte tid att ta tåget tillbaka, leta och sedan ta tåget tillbaka innan avgång. Vi ringde till bagageförvaringen. Hamnade hos en telefonsvarare så Micke berättade vad som hänt och bad dem ringa. Det gjorde de inte. Via facebook fick Towe kontakt med en av Maddes kompisar som bor i London och bad henne ta sig till Victoria Station för att se om kameran var kvar. Det var den inte. Micke fortsatt att få tag i dem via mail men i skrivandes stund har vi inte fått något svar. Riktigt synd för alla bilder. Bilder från Wales kan vi säkert få av Madde och Christoffer men bilderna innan dess som vi inte hunnit överföra till datorn är borta för alltid. Det kommer ju också att påverka bloggen. Det kommer inte att bli så mycket bilder i framtiden. Vilket är tråkigt för vi gillar personligen när det är mycket bilder. Helst fler bilder än ord... Får ta lite med mobilkameran...

För att pigga upp oss lite var vi på bio i går. Towe hade fått ett presentkort från jobbet i höstas. Vi såg Änglar och Demoner. Lite delade meningar. Towe tyckte den var riktigt bra. Micke tyckte den var för lik Da Vinci-koden.

Ingen av oss har läst boken så vi kan dessvärre inte jämföra.

Hoppas allt är bra med er!
Ha en trevlig torsdag, i Oslo skiner solen men det blåser ganska mycket så det är inte så varmt.

KRAM


Hemma igen!


Hemma igen efter en underbar resa. Kom hem sent i går och upp tidigt idag så lite slitna är vi... :) Hade dessutom glömt att ställa om klockorna så vi höll på att försova oss!


Ska återkomma med mer info och kanske lite bilder. Har dessvärre inga bilder just nu, får hoppas att det löser sig snart. Kanske  kan få några från Lund och Madde att lägga upp här.

Ha en trevlig måndag!

Wales!

Ikväll flyger vi till London för att i morgon bila till Wales med Lund och Madde. Det ska bli jätteskoj!! Vi möter dem i kväll i London på hotellet vi ska sova på. Sen hade vi tänkt att gå en ölrunda som vi blivit tipsade om av en väldigt trevlig internettsida: Dick Whittington Ale Trale. Dricker man fem pint på någon av pubarna utmarkerad på kartan får man en cool t-shirt! :) Vi tar den som heter "Westminster to Piccadilly" för då hoppas vi få se lite av de sevärdheter man antas se när man är i London.

I morgon har vi hyrt en bil. Vi har inga direkta planer för vad vi ska se eller var vi ska bo. Tänkte bara åka runt och se så mycket vi hinner. Har skrivit ut några kartor och information om roliga saker man kan se eller göra i Wales.

Åker hem igen på söndag.

Ska försöka hålla er uppdaterade! :)

Ha en trevlig Kristi himmelfärdshelg allihopa!
KRAM

Regnig måndag, med hopp om ljusare tider!


 

Bilder tagna i morse på väg till jobbet. Syrenerna är snart helt utslagna. Då börjar sommaren på riktigt!!

Efter en härlig helg...

Tillbaka i vardagen efter en trevlig och härlig helg.  Lite sliten, extremt trött och ganska nöjd. :)

I går firades 17 maj med pompa och ståt. Förra året missade vi allt firande då vi gick ut på byn lite för sent. Trodde att man kunde får ta lite sovmorgon och ta det lugnt på morgonen och sen lalla ut fram emot eftermiddagen. Men nej.

I år var det svårt att missa eftersom Towe var med korpset och spelade på allehande tillställningar.

Kl 08:00 var det hissande av flagga utanför ett borettslag samt spelning och marscherande runt i området. Efter det åkte vi ned till Lilleborgskole där vi spelade på skolgården tillsammans med skolkorpset och alla barnen och föräldrarna var med och det var tal och sång och frukostfika.

Kl 10 var spelningen på skolgården klar och vi ställde upp på gatan för att tåga ner till Akerhus och Prinsesseplassen där Barnetoget (själva 17 maj-paraden) skulle starta. Några barn från skolan gick först i faneborgen (ca 20 stora norska flaggor) sen kom vi och efter oss tågade alla barnen i skolan tillsammans med några lärare. Halvvägs ner till Akerhus fick vi sällskap av en annan skola. Folk stod redan nu längs vägen och hejade och hurrade.

Nere vid Akerhus var det fullt av människor och de hade gjort fållor med nummer så att alla skulle stå i rätt ordning. Det var lite problem var vi skulle stå. Det var två skolor som tyckte vi skulle gå framför dem. Tillslut lyckades de enas om var vi skulle stå och vi fick en liten paus innan det var dags. Vid 11-11:30 (hade ingen störra koll på klockan) var det dags för oss att gå. Riktigt spännande!

Vi marscherade fram till Karl Johan och sen ner Karl Johan och upp mot slottet. En runda framför kungafamiljen som stod uppe på balkongen och vinkade hela morgonen (ont i armen) och sedan ner till Rådhusplassen vid Akerbrygge. Där var det full kontroll och sjukt välorganiserat. Det var två fållor som omvartannat fylldes på och folk skjutsades bort med bussar. Det var fullt med folk överallt men det fungerade. Helt otroligt!

Att komma uppe på krönet och se ner på Karl Johan, bort mot slottet och Nationaltheatret var en häftig upplevelse. Full med folk, röd-blå-vita flaggor överallt. Balonger och konfetti.

Micke åkte in till stan vid elva för att se på tåget och möta upp Towe efterråt. Han hade oturen att hamna på fel sida av Karl Johan och fick springa fram och tillbaka mellan folkmassorna för att ta sig bort till rådhusplatsen.

Kameran låg i trygt förvar hemma, men några bilder blev det med mobiltelefonen. Ska försöka ladda upp dem i kväll och lägga upp.

Efter tåget åkte vi hem. Towe slocknade ganska snart och sov till halv fyra. Vid halv fem hade vi klätt upp oss i finaste festkläderna och åkte hem till Lena från korpset och hennes man Lars. Där hade vi en trevlig grillkväll med några ur korpset.

Hemma igen strax efter tio. Då värkte benen ordentligt och vi var båda helt slut. Det var skönt att lägga sig i soffan och snarka till tv:n en stund innan vi gick och la oss.

I dag rengar det och är riktigt tråkigt. Vi hade verkligen tur med vädret igår!!

Fredag och lördag var också trevliga. Som nämnt tidigare var Towe ute med kollegorna i fredags och Micke såg livesändning av Superserien. Vi är väldigt glada att det äntligen gick att få ut matchen live och det verkar som att tittarna också är nöjda.

På lördagen åkte Micke till Hamar för att döma en U-16 match. Towe stannade hemma och såg till att ett pyrande halsont inte bröt ut till något värre. Städade lite i lägenheten och spelade Mafia Wars på Facebook. På kvällen gick vi till vårt stammis ställe Mucho Mas och åt mat. Mycket trevligt.

Nu ser vi fram emot långledigt och resa till Wales med Lund och Madde! Ska bli jätteskoj!

Ha en mysig måndag!
Kram //M&T

Lördag

Micke har precis åkt iväg till Hamar och ska dömma en U-16 match. Själv ska jag ta och städa lite i lägenheten. Det ser förj**ligt ut just nu. Vi har inte orkat gör något av hushållsarbete i veckan så det har liksom samlat ihop sig lite skit i hörnen...

Det är också så soligt ute som jag hade hoppats på så jag kanske ska sätta mig ute på balkongen och mysa eller gå ut en runda på stan.

Hoppas ni alla får en trevlig lördag!
KRAM
//Towe


Bilden är från seniormatchem Micke dömde i 3 maj.


Fredag igen!! :)

Ikväll ska Towe på utepils med kollegorna på jobbet och Micke ska se på första livesändingen av Svensk amerikansk fotboll EVER!! Spännande!! Matchen börjar kl 19:00 och kan ses på Sverigewebben. Försnacket börjar 18:40.

I morgon blir det nog en lugn dag. Det ska bli fint väder i Oslo i helgen så vi kanske tar och sitter lite på balkongen.

På söndag är det Dagen med stort D här i norge. Syttende mai! Då ska Towe spela med korpset i Barnetoget och kanske vinka lite till kung Haakon.

Ha en trevlig helg allihop!


På förekommen anledning...Fick en liten skämtsam fråga som jag tar alvarligt... ;)

Hur många läsare vi har? Vi har ett snitt på ca 3 personer om dagen som läser. Vårt rekord de senaste 10 dagarna ligger på 15 som ni kan se av bilden ovan.

Oavsett hur många så blir vi otroligt glada när någon varit inne, specielt om de har skrivit en liten kommentar också. Kul att veta vilka det är som läser!

Keep up the good work!

Prenumerera på Hello Oslo

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/711047/hello-oslo?claim=9y8my6yx6az">Följ min blogg med bloglovin</a>

Nu kan våra kära och trogna läsare prenumerera på uppdateringar!

Lite nya inköp!

Igår gick vi en runda på stan. Vi skulle köpa en ny kostym till Micke eftersom den han har inte är helt perfekt. Vi skulle också se om vi hittade några fina skor till honom. På Dressman hade de 20% rabatt på kostymer vilket passade perfekt. Där hittade vi en snyggkostym som passade Micke. Vi hittade också ett par fina finskor från Ecco och ett par sneakers från Reebok. Det var ett tag sedan, men eftersom vi pratar om Mickes nya skor så ville inte Towe vara sämre, så vi lägger upp en bild på Towe senaste tillökning i skoväg...


Micke blir extremt stilig i denna kostym, det kan ni se på nästa evenemang med SAFF.
(Glömde tyvärr att ta kort i går innan restaurangbesöket)Betyget efter gårdagens användande är att de är mycket stabila och sköna tillskillnad mot skorna innhandlade på Din Sko. Inte så konstigt ;)


Vita skor är snyggt. I alla fall Towe är mycket förtjust i den där nyaskor-glöden som de förmedlar. (Vi har vit skoputs så de ska gå att hålla vita ett tag iallafall.)


"My precious..." She with the most shoes when she dies wins!

Theatercafèen

Ikväll var vi på Theatercafeen och åt middag. Vi fick ett presentkort av ett svenskt par vi träffade på Fernando de Noronha, Brasilien. De hade varit där för ca ett år sedan och inte blivit helt nöjda med svärdfisken de åt. Då fick de ett presentkort. Eftersom de inte skulle hinna åkta till Oslo igen innan det gick ut så skickade de det till oss. Väldigt snällt.


Vi hade hemskt trevligt. Vi åt gott och hade det mysigt. De hade en musikbalkong där de spelade live musik med fiol och piano vilket gav en romantisk atmosfär.

Towe åt vegetarisk risotto och Micke åt oxinnerfile. Till efterrätt åt Towe citron paj och Micke hemmalagad glasstårta. Mycket gott.Tack till Tim och Kristina!!

Nu har vi precis kommit hem och ska byta om till mjukisbyxorna och se om vi hittar någon bra film innan vi somnar.

(De har fest i huset mittemot igen så det kan ju ta en stund innan det går att sova... )

Ha det bäst så hörs vi kanske i morgon!
KRAM och sov gott!

Friday I'm in love!

Visst är det underbart att man älskar fredagar så mycket. Trots att man måste gå upp precis lika tidigt som på måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar. Trots att man jobbar lika länge och har samma arbetsuppgifter som alla andra dagar. Fredag är speciella. Tänk bara på alla hyllningar denna dag får! Kan dock inte komma på så många i förbifarten men jag tror att de flesta ändå förknippar denna dag med något positivt.

Lite sånger som har med fredag att göra!

Friday on my mind - EasyBeat

Friday - Joe Jackson

Friday I'm in Love - The Cure

Fredag hela månan - Afasi & Filthy

Fredag - Jaa9&OnklP  Norges bidrag... "Det er fredag, det er tida da vi får en fridag, det er fredag, så waschera?"

Freestyle Friday Har inte så mycket med fredagar att göra men den var kul! :)

Alexander Rybak sjunger I'm yours i det norska programet Fin Fredag Alexander är Norges nya älskling, vann Norske Grand Prix (Musikfestivalen) i år med Fairytale. Förra året vann Maria Haukaas med Hold on, Be strong. En underbar sång. Tror det kommer gå mycket bättre för Norge i årets final än för Sverige, som förra året.

Nu spann jag bort lite från ämnet men det blir lätt så när man sitter på YouTube. Sitt inte där och skaka på huvudet, vet att ni gör precis lika dant! ;)

Finns så mycket fin musik att man blir alldeles tossig!


För att återgå till huvudämnet i det här inlägget så kan jag ju avsluta med att jag tror anledning till att man älskar fredag är som i Jaa9&OnklP sjunger, det er tida da vi får en fridag!

Så då kommer vi ju osökt in på nästa ämne: Helgen! Even better!

I helgen ska vi bara ta det lugnt. Det är första helgen på länge som vi inte har något speciellt inplanerat. Det ska bli skönt. Hoppas på fint väder så vi kan sitta på balkongen och slappa hela dagarna! Annars blir det väl mys i soffan! Gleder meg!

I går kom Ola, han var en sväng förbi lägenheten innan han åkte till Operahuset för att se Carmen. Undebar opera, se här och här för några exempel. De hade tydligen levande djur på scenen iform av häst och åsna. Spännande.

Såg Harry Potter och den flammande bägaren på norska kanal 4 i går. Väldigt många roliga översättningar på norska.

Kan ni gissa vad eller vem detta/dessa är:

Galtvort
Humlesnurr
Gomper
Rumpeldunk
Nussi
Noldus
Gygrid
Håsblås
Fnattbussen
Nilus Langballe
Ukruttkartet
Stønne-Stina
Tasselab
Småtler


Nu har jag svamlat färdigt för den här gången. Nästa inlägg blir nog med lite bilder! Lite roligare tycker jag men har inte hunnit fotografera något idag.


Ha det gott!!
//Towe


Regnig torsdag 

I Oslo regnar det i dag. Tråkigt efter flera dagars sol. Man blir lite bortskämd.  Vaknade flera gånger under natten av smatter mot rutorna. Det hördes ut som ett riktigt oväder. Nu silar det ner lite försiktigt.
Hoppas att Ola har med sig regnjackan i packningen...
Eller att det slutar regna snart!

Övertid


Så här såg det ut utanför Towes jobb för några veckor sedan. Nu har träden dock fått fina gröna löv, men annars ser det ungefär lika dant ut.

Towe jobbar över ikväll. Ska bli klar med en så kallad "signallista" som måste stå på noll innan vecka 20. Det är nästa vecka. Nu står den på 20. Ska nog gå.  :)

Micke jobbar hemma med SAFFs TV-sattsning. Mycket spännande. Det går ut på att fredagsmatcherna i Superserien ska livesändas via webtv. Går att läsa om projektet på SAFFs hemsida.

I morgon kommer farbror Ola på besök. Han ska bo hos oss några nätter medan han hälsar på det nya Operahuset i Oslo. Det ska bli trevligt. Vi tycker om att få besök. Får se om vi hinner grilla på balkongen också!

Med önskan om en trevlig lillördag!

   
...och så här såg det ut utanför Towes jobb kl 20.25 onsdag 6 maj 2009.

Bilder från Holmenkollen

Sent om sider kommer det lite bilder från vår utflykt till Holmekollen i påsk. De håller på att bygga en ny hoppbana och det hela var en stor byggplats. Lite spännande att se och det kommer att stå klart till februari 2010 då det ska hållas en liten tävling.
 
         

Tisdag 5 mai

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.


När vi växte upp, lekte livet,
vi var evighetens hopp.
Det var helt självklart att vår
framtid skulle bli,
oförbrukat fri.

Somrar svepte fram,
jorden värmde våra fötter där vi sprang
Rågen gungade, och gräset växte grönt.
Hela livet var så skönt.

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det  rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

Frusna på en strand,
flög vi med drakar medans
tiden flöt iland.
Vi var barn som ingen ondska kunde nå
himlen var så blå.

Nu tar molnen mark.
Jag var förblindad av att solen sken så stark.
Men mina ögon kommer alltid le mot dig.
Kan det begäras mer av mig.

Himlen är oskyldigt blå,
djupaste hav likaså.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.


Ted Gärdestad, 1993Morfar S, tänker på dig! Grattis på födelsedagen!


Kirkegårdsgata i maj!

Träden har fått ett riktigt sving nu i helgen och det står i blom överallt. På vår gata har vi ett stort träd som får så fina vita blommor på våren. De singlar ner som snö när det blåser. Ett trevligt snöfall med solsken och plusgrader.
Årets första match!

Förra helgen var Micke och dömde sin första match för året. Vi tog tåget till Askim där matchen hölls. 

Matchen slutade med att gätsterna vann ganska överlägset. Domarna skötte sig bra och Micke var snygg som alltid ;)

   

En dag i solen

I fredags firades det första maj i hela Oslo. Gratulerar med dagen alle arbeider! :) Det känns som att första maj är ltie större här en i Sverige. Väldigt organiserat och alla samlas för att gå i ett genensamt första majtåg som förvandlas till en folkfest med alla stadens korps som spelar och massor av folk som står och tittar på längs Karl Johan. Det fina vädret hjälpte säkert till också, Solen sken och de sa på vädret att det skulle vara ca 18 grader i skuggan.

Towe marscherade med sitt korps och tyckte det var lite varmt i uniformen men man ska inte klaga... Förra året var det tydligen så kallt att de var tvungna att ha ylletröjor under skjortorna och frös sedan hela dagen.

Efter festligheterna inne i stan åkte vi hem och åt lite soppa. Sen gick vi en promenad i Botaniska trädgården.

På kvällen grillade vi på balkongen och åt för första gången ute i utemöblerna.

   

   

1. mai tog!

Opp, alle jordens bundne treller,
opp, I som sulten knuget har.
Nå drønner det av rettens velde
til siste kamp der gjøres klar.
Alt det gamle vi med jorden jevner,
opp slaver nå til frihet frem.
Vi intet var , men alt nå evner
til rydning for vårt samfunns hjem.Så samles vi på valen,
seiren vet vi at vi får
og Internasjonalen skal
få sin folkevår!

Internasjonalen
Melodi: Pierre Degeyter 1888, Norsk text: Olav Kringen 1904


Torshov Janitsjarorkester på Karl Johan 1 mai 2009


RSS 2.0