Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Lucka 31: Gott nytt år!

God nytt år allihop! Året som varit har haft sina upp och nedgångar, precis som alltid. Ibland är det dock lätt att tänka att detta året hade lite fler nedgångar än uppgångar.... Tänkte väl egentligen inte skriva så mycket, utan lägger upp några bilder som får representera året:

Det började bra med slutet på ett underbar dygn då vi blev man och hustru!

Vi åkte på bröllopsresa...

..och flyttade

Sen blev det februari och det snöade massor

och vi åkte till fjällen med mor och far Axell

I mars hade Towe en hel del korpsrelaterade saker som slutade med en konsert

och vi åkte till Nybro för att hälsa på Isolde

och snön började försvinna och isen släppa i Paddeviken.

När så april kom var det dags att fira påsk tillsammans med föräldrarna

Och sitta på uteplatsen och äta lunch för första gången

Maj kom och det blev vår på riktigt i Oslo...

I juni hade TJO utomhuskonsert

och mor var och hälsade på med en kompis

Micke dömmer

Vi åker till Stockholm för att fira midsommar och när juli startar är det dags för Dam VM i Amerikansk fotboll som Micke basade över

och Towe fick vara med på ett hörn som VIP-värdinna...

Väl hemma igen köpte vi en ny soffa och fortsatte jobba

I Augusti åkte Micke till Canada för flagg VM

Towe åkte till Stockholm för Johanna och Peters bröllop

och vi möttes upp igen för att åka till Rom.

När vi kom hem såg vi Lasse ha konsert på Operataket.

September kom och vi åkte till Nybro

där vi njöt av den sista solen i trädgården

och var på sensommarfest

Micke blev inlagd på sjukhuset för att utreda halsen och de hade den vackraste utsikten!

I slutet av september blir mormor B sjukare och sjukare, Towe åker och hälsar på i Nyköping

och hjälper till att packa ned i lägenheten.

I oktober hittar vi inte på så mycket, Towe är sjuk och vi åker till IKEA på jakt efter lampor.

Vi hittar inga lampor på IKEA utan på Skeidar... (same same kan tyckas)

Den första snön kommer.

I november är det begravning för mormor B.

Eleonora och Peter kommer på besök och vi åker till Hadeland glasbruk

Vi åker till Stockholm för årets julbord

Och så den sista månaden, december. Full av julstämning och stress. Precis om det ska vara. Vi firar nyår och vårt första år som gifta i Nybro!

Hoppas ni alla haft ett bra år, så ses vi igen 2011.
KRAM


Lucka 30: Ett annat ögonblick

Nu har det gått nästan en månad sedan det förra ögonblicks inlägget. Mycket har hänt, samtidigt som nästan ingenting har hänt. Har börjat längta igen, till våren, till bättre tider, till framtiden. Svårt att hålla sig på samma ställe och vara nöjd och njuta av livet som det är!


Bröllopsresan till Kap Verde.


Lucka 29: Våra ambitioner

Att alltid komma ihåg det viktiga i livet oavsett vad som händer.

Kärlek
Lycka
Familj
Vänner

Kan ju passa på att lägga in lite nyårslöfte så här när vi ändå är i farten... :) Skulle vilja vara lite mer hälsosam år 2011. Fortsätta gå promenader åtminstonde 5 dagar i veckan och äta mer frukt!


Bild från november 2008.


Lucka 28: Vår favoritplats

... i vårt hem:

Uteplatsen
Och utkiksrummet


Lucka 27: Det här åt vi idag


En mycket god pasta som Micke gjort.


Lucka 26: Våra räddslor

Värst vad det skulle bli personligt helt plöstligt då! :) Vissa av de här rubrikerna är fruktansvärt ytliga medan andra är riktigt svåra så man måste se långt inne i en själv för att kunna svara. På vissa är det ändå svårt och där har vi bara svarat med ord... Bla bla bla. Så här kan man också tolka frågan, liksom. Vi är rädda för mycket här i livet. Att sluta älska, att inte kunna få barn, att behöva uppleva äkta fattigdom, att tappa lusten att leva.

Towe är rädd för mörker och att vara ensam hemma på natten. Micke är så tuff så han är egentligen inte rädd för någonting. Ogillar vissa saker bara...

Vi är också rädda för att blogga utan bilder. Trotsar den räddslan nu och struntar i att leta fram en bra bild till det här inlägget...

Lucka 25: En första...

...

Lucka 24: Det här får oss att må bra

Jul jul, strålande jul!

Lucka 23: Det här får oss att gråta

Snyftiga historier på tv och i böcker!


Lucka 22: Det här upprör oss

Dumma inlägg som det inte går att blogga om!!!


Lucka 21: Detta är vi stolta över

Vi har ju inga barn än, så de enda vi har att vara stolta över är oss själva och det vi eventuellt är duktiga på. Man är någ ganska dårlig på att vara stolt över sig själv nu när man börjar tänka efter... Jag (Towe) är ju ganska bra på en hel del saker, men vette fan om jag är så stolt över det! Gillar att jag är bra på att slå in paket, det kan jag ibland bli stolt över. Men det är ju ingen viktig sak liksom... Det är nog lättare att vara stolt över barn och yngre personer. Är ofta stolt över min syster! Hon är bra på många sätt. :)


Lucka 20: Den här månaden...

... har gått så otroligt fort! Helt plötsligt är det fyra dagar kvar till jul och vi har bara köpt en julklapp!! I början av december trodde vi att vi hade stenkoll på allt, gott om tid och bra planering. Men så liksom stannade allt upp där, vi tänkte att eftersom vi är ute i så god tid och har planerat allt så bra så är det ingen stress. Det är långt kvar till jul. Slappna av! Och så var då fjärde advent här och inget är gjort... Vi höll till och med på att bara köra förbi Mickes födelsedag som är idag. Men som tur var så han vi bromsa upp i tid! :)

Resten av månaden blir nog bara mysig och trevlig. Jobbar tre dagar till efter idag och sen åker vi till Stockholm över helgen för att fira jul, sen tillbaka till Oslo och jobb fram till den 30:e då vi sätter oss i bilen och åker ner till Nybro för nyårsfirande!Film från 2009, när vi firade nyår i Bandhagen med J&P!

Lucka 19: Detta ångrar vi

att vi inte gör mer roliga saker varje dag. Dagarna går bara åt till att jobba, äta, se lite på tv och sen sova. Egentligen ska man väl inte ångra saker utan försöka leva så bra som möjligt hela tiden så man inte behöver se tillbaka på sitt liv och känna ånger...

Towe ångrar dock att hon inte målade klart denna tavla på engång. Nu har den stått så där sedan i maj och erfarenheten säger mig att har en tavla stått så länge blir den inte klar...UPDATE: Nu i efterhand ångrar Towe att hon inte förberedde inläggen till denna "kalender¨" bättre...

Lucka 18: Detta samlar vi på

Towe samlar på stenar och änglar. När det gäller änglarna så får hon bara köpa en ny varje år inför jul så det inte blir för mycket. Stenar finns det också restriktioner på, men det är lite svårare. Bäst är att inte plocka alls, så fort hon börjar så går det liksom inte att sluta. "åh, den var fin... åh den med! Och här är en som är ännu finare... och den här.... och den här.. och den... och den... och titta här!" osv i all oändlighet. Sen finns det de som skulle påstå att det finns en liten skosamling här hemma också. Men det var längesen det kom några tillskott...

Micke samlar på onödiga tekniska prylar om vi frågar Towe, frågar vi Micke själv så blir svaret att han inte samlar på något speciellt, men det är kul med wii-spel.Lucka 17: Vårt favoritminne

Ett av våra absolut bästa minnen är så klart från när vi gifte oss!Lucka 16: En rolig fest

En kul fest vi var på i år är från i höstas då vi var i Nybro hos Madde och Christopher. Madde och hennes syster hade en sensommarfest/kräftskiva med marint tema. Har tyvärr inga fler bilder därifrån.  

Annars har vi i och för sig inte varit på så mycket fester i år. Vår egen bröllopsfest, the late hours, och så var Towe på J&P's bröllopsfest... :)

Dåligt festår i år skulle man kunna säga... får väl bli bättre på det nästa år. Kanske.


Lucka 15: Våra drömmar

I natt drömde jag (Towe) att alla pengar var slut. Först var det bara mina som var slut, skulle köpa tunnelbanebiljett men kunde inte fylla på kortet för jag hade inga pengar kvar. Sen helt plötsligt verkar det som att alla pengar i hela världen var slut, för det var ingenstans vi kunde få tag i nya pengar och jag hade stor ångest för hur vi skulle klara oss fram till jul utan pengar... Ångest för julhandeln kanske?

Annars dömmer vi om det folk gör mest, ekonomisk oberoendehet (...), stort fint hus, vackra barn, härliga vänner och trevliga föräldrar! :)


Lucka 14: Det här saknar vi...

...när vi bor i Norge:

- Ekströms nyponsoppa
- Riktig äppelmos
- Billigt snus
- Riktig ost som smakar
- Liptons Earl Grey te
- Pastejkökets trufferade leverpastej
- Falukort
- Hälsanskök


Riktig nyponsoppa!

Lucka 13: Denna veckan

Denna veckan är sista hela veckan innan jul. Vi inleder med att inte fira Lucia, vilket är väldigt tråkigt. Kanske sjunger någon liten lusse-sång men mer än så blir det nog inte. Får fira desto mer nästa år...

I kväll har Towe korpsövning. Båda jobbar på som vanligt fram till helgen, på torsdag ska Towe träffa två arbetskollegor efter jobbet (Gina och Hanne) och på fredag blir det kanske graninköp?

Till helgen har Towe konsert med TJO, i Torshov kirke (där vi gifte oss).

För övrigt är det dags att skicka julkorten och inhandla julklappar... Vi har inte ens börjat tänka på något av det men förhoppningsvis hinner vi med allt! :)Förra årets julkortskörd...

Lucka 12: Detta har vi i vår väska/handväska

En liten sneakapeek i Towes väska:

Kameran, almenacka, ingångskort till jobbet, plånbok, massvis med papper och några räkningar, kvitton, hårsnoddar, hårnålar, lipbalm, handkräm osv. osv.


och i Mickes väska:

Dator, MASSOR av olika papper, snus, kvitton osv. osv.

Exakt vad som finns i väskorna vet ingen av oss, och vi orkar inte tömma ut allt bara för att ta en sån uppstajlad bild...


Nu kommer alla inlägg som vi missat!

Hoppas det är fler än jag som glömt att öppna hälften av luckorna i adventskalendern... Här kommer i alla fall de luckor vi glömt att öppna i vår bloggkalender! :)

Kul med en ficklampa


Micke hinner nästan skriva klart... har inte så lång bländaröppning eller slutartid eller vad det nu heter...


Julhelgen 2010Väntar på tåget (och Micke) på Oslo S.


Ser på film på tåget...


Äter mat på tåget...


Spelar deckarspel med mor och far...


Väntar på tåget på Centralen...


Åker tåg hem...

Towe blev dessvärre sjuk på tågresan till Stockholm, så det blev inte så många bilder tagna. Ska se om vi kan få av mor eller syster! :)


God jul!


Den dåliga uppdateringen...

...beror på att Towe inte har haft tid att ta bilder samt redigera dessa till inläggen. Får se om vi hinner med innan jul! (Gah) Annars är ju vår kalender en sådan som fortsätter enda fram tilll nyårsafton, så det finns fortfarande tid att hinna ikapp. :)

Bjuder på några gamla bilder så länge från förra året då vi firade Mickes födelsedag (han fyllde ju år tidigare i veckan):


London, 2009.


Julgran 2010 är klädd

Nu är julgranen inköpt och klädd!
Möjligen lite stor, men fin blev den!

Lucka 11: En årstid

Vintern. Micke hatar den och Towe har inte riktigt bestämt sig.

"Brukar gilla vintern, men i år vette fan alltså!"

Det har varit så in i bövelens kallt och vi har varit ganska trötta och slitna. Har inte kunnat njuta av det fina vädret i och med kylan så det har liksom inte varit någon idé med solsken... Lite bittert kanske men det är jobbigt att vara "instängd" så här i flera månader. Vi längtar till VÅREN!!


Vinterbild från förra året, tagen utanför Towes jobb.

Lucka 10: Detta har vi på oss idag


Jacka // Företagets vinterjacka
Jeans // Jack & Jones
Vantar // ?
Skor // Nike
Mössan ligger i fickan...Jacka // Lindex 
Mössa och vantar // H&M
Halsduk// DIF Hockey
Termobyxor // Skila Proof
Kängor // Dr Martins
Väska // Friis & Co.Lucka 9: Detta tror vi på

Ja du.. hur ska man sammanfatta det här?

Vi tror att julen kommer oavsett om man gillar det eller inte. Och så tror vi på att vi ska åka till Kuba i vinter... :)Ps. Den automatiska uppdateringen fungerade inte riktigt som den skulle igår, så nr 9 kommer idag istället. Ds


Lucka 8: Ett ögonblick

Blott en dag, ett ögonblick i sänder... Finns många ögonblick i livet som är värda att nämna. Som gjort en glad, ledsen, arg osv. Som ändrat livet på ett eller annat sätt. Men jag vill ändå fokusera på just nu! Just nu i detta ögonblicket så har vi det faktiskt riktigt bra! :) Trots att det är lite för kallt hemma i lägenheten och att det är långt kvar till våren. Trots att mycket har hänt sista halvåret som inte varit speciellt kul. Trots att livet inte alltid blir som man tänkt sig. Trots att vi båda är trötta och slitna...

Fann mig själv sittandes i soffan häromdagen alldeles leende och lycklig. Satt bara och mös en stund och njöt av att vara helt tillfreds. Vände mig till Micke och sa. "Jag känner mig så glad. Blev alldeles lycklig nu!" "Så bra!" svarade han. Och så kramades vi. Mysigt. Kanske är det så att vintern är tiden för mys med de man älskar. Då man sitter inne under en filt med tända ljus och bara njuter av att umgås med varandra.

Detta var också ett lyckligt ögonblick, mannen och jag i varsin hängmatta mitt i Amazonas djungel! ;)

Julmys i utskiksrummet


Närbild med blixt, inte så mysigt men det syns tydligare vad pyntet består av. Notera speciellt den guldiga kanninen och rosorna, en liten rebus som ni kan prova att lösa! ;)

Lucka 7: Min bästa vän

Har inte hunnit prata med Micke om detta inlägger än, så det får bli bara från mig (Towe). Kanske uppdaterar det lite senare...

Har inte överdrivet med lösa bekantskaper och halvbra vänner som jag umgås med. De vänner jag har anser jag är bra vänner som jag litar på och som jag verkligen tycker om. Träffar dem inte så ofta (spesiellt inte nu när jag bor i Norge) men tänker på dem hela tiden. Har två allra allra allra bästa vänner. Min man och min syster. Begge två är personer som känner mig otroligt väl och som jag inte skulle klara mig utan. Eftersom halva denna blogg är om min man så tar jag och berättar lite mer om min syster istället.

Min syster är den mest fantastiska person på denna planet. Hon tänker alltid på andra och vill alltid att alla andra ska ha det så bra som möjligt. Hon är sosial och trevlig och det är supersvårt att inte gilla henne. Hon är totalt tvärtemot hur jag är! :) Vi är otroligt olika till sättet min syster och jag. Men vi är skrämmande lika på vissa punkter. Vi skrattar exakt likadant; låter likadant och skakar likadant på axlarna. Vissa tycker att vi är lika till utseendet också, men det tycker inte vi... Min syster kan jag prata om allt med, hon lyssnar otroligt bra och kommer med så bra åsikter! Hon är det jag saknar mest med Sverige.


Min syster är den bästa i världen!


Andra advent

Inför 1.a advent hade vi inte pyntat någonting hemma. Denna helg var dock Towe ensam hemma och då blev det julstädat och julpyntat! Alla änglar och ljusstakar åkte fram samt gardiner och dukar som blev strykna förra veckan. Det kommer lite bilder på pyntet så småning om. Har inte fotat så mycket än.

Advent-pynt hemma. Har också bytt gardiner nu, i köket, sovrummen och vardagsrummen.

Lucka 6: Så skulle vårt drömbröllop se ut

Detta var inte speciellt svårt då vi redan har haft vårt drömbröllop! Här kommer några bilder:

Bilderna är från Angelika Roos eller från Karins kamera (som gick runt bland olika fotografer). De bilder som Angelika har tagit är markerade med hennes namn. De andra har Towe redigerat i ett web-baserat "redigeringsprogram" som heter Picnik.

ps. Micke åkte iväg med datorn i helgen, så jag har inte kunnat förbereda fler bilder än så här... kanske uppdaterar senare om någon är intresserad? ds.

Lucka 5: Vårt drömresemål

Just nu drömmer vi om att resa till Cuba. Vi hoppas kunna åka i början av nästa år, typ februari. Men priserna på flygbiljetterna ökar snabbt! Dock måste Towe skaffa nytt pass innan vi kan beställa flygbiljetter och ansöka om visum. Passet blev gjort 27/11 då vi är i Stockholm för årets julbord på Tyrol. Men det har inte kommit hit än.

Vi drömmer också om att åka tillbaka till Brasilien. Vi var där januari/februari 2008 och blev helt förälskade. Här kommer lite bilder från den resan:


Lucka 4: Detta klarar vi oss inte utan

Varandra! :)


Orginalbilden är från Fernado do Norhona, Brasilien. Fixad på picnik.com.

Seriöst så finns det många personer vi inte skulle klara oss utan. Våra familjer och våra vänner. Vad gäller saker så handlar det väl mest om bekvämlighet; lägenheten, tv:n, datorn, mobilerna... you name it! Micke skulle dock klara sig väldigt bra utan våran smala säng och skulle gärna se att den blev utbytt mot en större.


Önskvärda sakerVäska // Alexandra bag
Klänning // Vintage lace
Skor // Romatic pink bow
Ring // Golden bug crystal eyes
Väst // Beige knit vest
Skor // Strappy two buckle
Halsband // Sweet prearl diamond ribbon
Halsband // Glamor chain crystal necklace

Allt från www.chapnlle.com


Lucka 3: Ett recept

En paj vi åt förra veckan. I Norge smakar inte osten så mycket, så vi hade nog behövt lite mer än det som står i receptet...

Västerbottenpaj med kantareller

Ingredienser:
Pajdeg
150 g smör
4 dl mjöl (graham, dinkel) 
2 msk kallt vatten
0,5 tsk salt

Fyllning
1 l färska kantareller 
2 gula lökar 
4 ägg
1,5 dl crème fraiche eller gräddfil
1,5 dl riven västerbottenost
1 dl hackad gräslök peppar

Gör så här
1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
2. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter.
3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 min.
4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt gräslöken.
6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
7. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
8. Låt den vila en stund före servering. Garnera med nyhackad gräslök.Receptet är hämtat från Recept.nu.


Trevlig julsång...Härlig video! :)


Lucka 2: Dessa bloggar följer vi

Towe:
Jag följer en hel del bloggar via bloglovin. Har dålig kolla på blogg-adresser så det pasar bra att prenumerara på inläggen via bloglovin. Har delat upp dem i kategorier: Mode, inspiration, humor, mat, miljö, foto/konst, skönhet och vänner. De jag gillar allra mest just nu är: Spiderchick, Smäm, My milk toof, Lindas sminkblogg och Agnes underland. Annars har jag länkat till mina vänners bloggar längst ned i menyn till höger.


Printscreen från bloglovin.

Micke:
Jag följer mest Twitter. Bland annat Steffo Törnquist och ESPN_collageFB.


Printscreen från twitter.


Lucka 1: Om oss


Vi satt och pratade i soffan här om dagen och kom fram till att vi på nyårsafton har känt varandra i fyra år. Det kändes helt plötsligt så stort. Så länge. Fast ändå er det en pytte-pytte-liten del av vårt liv. Vi träffades på nyårsafton 2006/2007 hemma hos gemensamma vänner. Det började kanske lite knakigt. Jag (Towe) var nog ganska otrevligt mot Micke allra först. Vi stod i köket ett gäng och pratade. Samtalet kom in på vegetarianer och varför man väljer att vara vegetarian. När frågan kom till mig sa jag kort att jag vägrade prata om det med honom. Jag tyckte inte att han hade något med det att göra. Mest orkade jag inte gå in på hela det köret igen, såg på honom att han mest var ute efter att provocera fram en debatt :) Lite senare fick Micke veta att jag var djurgårdare och samtalet gick över till att handla om lagtillhörighet och rivalitet mellan lagen. Det hela slutade med att jag fick smiska Micke med min djurgårdshalsduk. Det ska finnas bildbevis, men eftersom de aldrig kommit fram misstänker jag att Micke förstörde dem... Vi fortsatte att prata och när klockan slog tolv och fyrverkerierna avfyrades kysste vi varandra för första gången. Sen råder det lite olika åsikter om vad som hände efter det. Micke påstår att jag inte ville träffa honom något mer och att det dröjde flera månader innan jag till slut gav med mig och gick med på en date. I själva verket blev jag sjuk (gick på en pencillinkur som jag mådde illa av) och vi träffades igen efter två veckor. Under den tiden hade vi kontakt på msn och telefon. Sedan dess har vi varit tillsammans i stort sätt varje dag (utom vid utlandsresor och exkursioner med universitetet).

Nu bor vi i Oslo sedan två år (tre i februari 2011). Vi gillar att mysa hemma i soffan och att resa till värma ställen med mycket soltimmar. Vi är väldigt olika, Micke och jag. Men samtidigt väldigt lika. Kan ni tänka er så konstig världen skulle vara om inte vi hade träffats? ;)


Towe på väg till Nyårsfesten med stort N, 31/12-06.


RSS 2.0