Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Jul- och nyårskalender

Vi lanserar den bästa julkalendern år 2010! Idéen kommer från alla dessa blogglistor som finns runt om på bloggarna. Vi delar upp listan och publicerar en punkt om dagen! :)

Första "luckan" kommer i morgon!


God jul!

Julbord 2010


Årets julbord var lyckat! Vi åt massor av god mat och hade riktigt trevligt.

Årets tävling slutade så här:

Individuella tävlingen
1. Micke, 7 tallrikar
    Karin, 7 tallrikar
3. Johanna, 6 tallrikar
    Stefan, 6 tallrikar
    Towe, 6 tallrikar
6. Peter, 5 tallrikar

Partävlingen
1. Karin & Towe, 13 tallrikar
2. Peter & Micke, 12 tallrikar
    Stefan & Johanna, 12 tallrikar

Vi lyckades få en intervju med vinnarna i den individuella tävlingen.

Karin, du statsade på fem tallrikar i år, vad hände?
Jo, jag åt fem tallrikar och så kände jag att jag klarade en till. Sen insåg jag att jag kunde ta ledningen och då tog jag en portion glass på slutet. Efter tävlingen var avsluttad fick jag dock veta att man hade kunnat beställa lutfisk till bordet och då blev jag lite besviken. Hade kunnat ta en åttonde tallrik där om jag vetat om det.
Så, hur känns det nu då att ha vunnit både den individuella tävlingen och partävlingen?
Jag är nöjd. Blev först lite besviken att jag var i par med Towe, hade hellre velat ha Micke, han var stark. Tillsammans hade vi tagit en stor ledning. Men det slutade ju bra, så jag får vara nöjd.
Micke då, hur var dina tankar innan tävlingen?
Jag satsade på sju tallrikar hela tiden och är väldigt nöjd. Ända fram till sista tallriken kände jag att jag skulle klara det. Hade planerat två tallrikar på fisken, två tallrikar på det kalla köttet, en på det varma, en osttallrik och en desserttallrik och det var så det blev. Kände att jag hade lagt upp tävlingen bra innan och jag följde min plan. Känner mig väldigt stark och det känns positivt inför nästa år.
Hur känns det att bli snuvad på partiteln?
Ärligt talat så hade vi den segern. Men så helt plötsligt sa Towe att den sista tallriken med godis var hennes sjätte, fast hon innan tävlingen sa att hon inte skulle räkna med den eftersom hon skulle ta med sig det mesta hem. Tyvärr tyckte väl de flesta att eftersom hon åt från den tallriken så räknades det. Och Karins sista tallrik tog hon bara för att hon märkte att de höll på att förlora.
Ja, vi säger i alla fall grattis till de båda vinnarna och ser fram emot nästa års julbordstävling!


Sista bilden är till Laura, för att hon älskar Hjortronsylt. (Last picture is for Laura, becouse she loves cloudberries.)

Resan hem

Sverige, E18.


Hastighetsbegränsingen vs faktisk fart
.

Genom Örebro, Sverige E18.


Skogsväg efter Karlstad, E18.


Norsk väg, strax efter gränsen.


Äntlingen hemma! Mossveien, Oslo.Effektiv restid: 8 h 27 min
Snitthastighet: 66 km/h
Avresa Stockholm: 11:45
Ankomst Oslo: 22:15 (efter återlämning av bilen)


Till Stockholm


Vi är packade och väsan är redo! Eller var det kanske tvärt om... ;) Nu beger i oss i alla fall till Stockholm för en blixtvisit. Att fixa pass till Towe och äta julbord på Tyrol med Axellarna ligger på schemat.


Tidigt i morse


Utan blixt.


Med blixt.

Helgen

Oj oj oj, vilken helg! ;)

I fredags inledde vi festligheterna med middag på TGI Fridays. Det blev tre rätters med förrätt (nachostallrik), huvudrätt (veg.quesadillas + steak) och efterrätt (Fridays sundae). Mums gott!!

I lördags var vi på date, vi såg Harry Potter och dödrelikerna del 1 och efterråt åt vi på Hard Rock cafe. STORA portioner så här orkade vi inte med efterrätten...

I söndags gjorde vi smörgåstårtor på morgonen som vi kalasade på på kvällen! Vi pysslade lite i hemmat (möblerade om lite) och Towe tog fram jullådan för inventering samt strykning av julgardinger och juldukar.


På Fridays i fredags! ;)

Harry Potter och Dödsrelikerna del 1

I morgon ska vi se den näst sista Harry Potter filmen! Det ska blir så kul och jag längtar längtar längtar!!


Bildkälla: http://harrypotter.warnerbros.com/harrypotterandthedeathlyhallows/mainsite/index.html

Ny header!

Dags för en ny header igen! Denna gång en lite mer höst/vinter/jul-betonad. Med mustacher, för att det är prostatacancer-månaden i November (överallt i världen utom i Sverige som tydligen har det i maj...) och deras symbol är mustachen.


Enjoy!


Besök!

I helgen var Mickes föräldrar på besök. Det var mycket trevligt. På lördagen åkte vi till glasbruket Hadeland. Vi tittade på glasblåsarna och mös i alla små butiker. På kvällen åt vi "Centralbron" och satt länge och diskuterade politik och miljö. På söndagen firade vi farsdag med en härlig chokladtårta från Jakobs.

Bilder från helgen (glömde tyvärr ta kort under glasblåsar-showen):Båtar på land


De flesta har tagit upp sina båtar nu runt omkring Malmøya, Ormøya och i Paddehavet. De ser lite sorgsna ut, båtarna. De ser ut att längta till våren! Det gör vi med, men först är det jul, nyår och födelsedagar att se fram emot!

Back to the 50's

Så här skulle vi se ut om vi var med i tv-serien Madmen. :)


 
Klicka här för att göra era egna bilder: http://www.amctv.com/originals/madmen/madmenyourself/

Höstmys hemma


Helgen

Det var en fin och lugn helg. Begravningen var vacker och det var kul att se at så många var där eller hade skickat blommor. Efteråt åt vi soppa och prinsesstårta i församlingshuset. På kvällen gick vi till Dickens och skålade för mormor.

Bild på några av blommorna.

På lördagen tog vi det lugnt, gick en promenad till en pub där vi satt och en stund, åt och drack. På vägen hem hyrde vi film och hade ost-bricke-mys.

I går åkte vil hem, satt i bilen nästan hela dagen. Kom hem till en kall lägenhet, kröp ned i soffan under två filtar och såg på tv resten av kvällen.

Nu är det en ny vecka och vi får se vad som händer. Till helgen som kommer får vi besök av Roosarna! Alltid kul när de kommer på besök!

Kram

Så här såg det ut förra lördagen!

Var ute på lång promenad i lördags. Underbart väder, kanske en av de sista fina höstdagarna. Nu är vi ju inne i november och vinterrusket har inlätts. Snart kommer väl den första snön...


Övervintring

Mickes olivträd som bodde på uteplatsen i somras har fått en ny plats för vintermånaderna. Vi hoppas den kommer trivas! :)


På väg till Stockholm

Nu åker vi till Stockholm, i morgon är det begravning för mormor.Saknar dig!

Lamp-bilder


En av lamporna vi köpte när vi var på Skeidar i förrförra veckan. Superbra sänglampa som man också kan vinkla upp mot taket så att det blir ljust i hela rummet!

Testar tidsinställt inlägg

Testar funktionen tidsinställt inlägg.


Firmafest


I torsdags hade Towes jobb höstfest. Det blev inte fler bilder en denna, här sitter ett gäng på "förfest" innan det var dags att åka till festlokalen. Det var mycket trevligt. Åkte dock hem ganska tidigt för att kramas lite med Micke då han skulle till Stockholm dagen efter.


Joggingtur

Igår var jag ute och småjoggade lite. Går raska promenader med jämna mellanrum och igår provade jag på att jogga större delar av turen. Det gick bra och det var riktigt skönt faktiskt trots snålblåst och regn. Havsvindarna liksom blåser rakt igenom en och tar med sig all stress och oro på vägen ut.Lite svårt att ta bilder på sig själv när man springer och det är mörkt, men kul var det i alla fall! :) Har ni sett "Yes man" med Jim Carrey? I den filmen har de i alla fall en fotokurs där man tar kort springandes. Förstår charmen nu! :)

//Towe

RSS 2.0