Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Dåligt med uppdateringar denna vecka!

Det har inte hänt så mycket den här veckan. Det regnar och är grått. Vi jobbar, kommer hem, äter mat, ser på tv och går och lägger oss. Har inte så mycket energi att göra så mycket mer.

I tisdags var Micke och golfade med en kollega men det började regna så de var tvungna att avbryta efter 4 hål.

Johanna var på besök i helgen och det var trevligt. :) Väntar på bilder från hennes kamera så kanske vi kan lägga upp lite bilder...


Hoppas ni har en trevlig vecka och att det blir sol til helgen :D

Kram

Idag kommer Lillstrumpa!!Kl 15 med tåget kommer hon! Ska bli så kul!

Saknar kameran!

Men nu ska den i alla fall vara i Sverige. Eleonora och Peter kommer hit i slutet av augusti och då kan de kanske ta den med... Så dumt med blogg utan bilder tycke jag!

I morgon kommer Lillstrumpa! Det ska bli underbart!

Puss och hej!

//Towe

Harry Potter och Halvblodsprinsen

Ikväll gäller det. Jag ska äntligen se den 6:e filmen om Harry Potter. Har läst klart boken igen och är uppdaterad på storyn, har hållit mig borta från alla recensioner och liknande för att inte få massa intryck. Det här kommer nog bli jättebra! Längtar extremt mycket!!!


Bild från www.oslokino.noHa en trevlig onsdag allihop, här i Oslo skiner solen! Underbart!

//Towe
=^..^=

En extra dag!

När vi kom hem från jobbet idag fick vi en överraskning då Karin och Stefan fortfarande var kvar i Oslo :) Vi gick och åt på en restaurang som heter Spagetti och sen gick vi en promenad i Botaniska trädgården. Vi var där i våras och nu ville Karin och Stefan se förändringarna. Vi tog lite bilder som vanligt...
Fjordcruise, shopping och golf

I helgen var Karin och Stefan på besök! Det var trevligt. De kom på fredag eftermiddag och vi började med ett besök på Towes jobb. Sen åkte vi hem och satt och solade en stund på balkongen (vi fick mycket beröm) och sen tog vi trikken ned till Aker brygge för att ta en fjordcruise med räkbuffe. Båten hette Johanna och det tyckte vi passade bra :)

Det var jättemysigt och räkorna var goda. Mot slutet av resan uppdagade ett gäng greker att det var en möhippa på båten se började dansa och sjunga och ha sig, vilket störde lite i den fina stämningen men vi tror att möhippan uppskattade det väldigt mycket.

På lördagen åkte Micke och Stefan ut till golfbanan tidigt på morgonen för att ta nio hål. Towe och Karin sov lite extra och tog en mysig frukost ute på balkongen för att sen gå en tur på stan. Vi sammanstrålade sedan allihop på en pub och drack lite öl/coca cola och myste i regnet :) På kvällen var det lagom uppehåll för att vi kunde grilla som planerat men vi fick äta inne.

På söndagen tog vi oss alla ut till golfbanan vid tolvtiden och Karin följde med oss andra på en nio-hålsrunda. Det regnade hela tiden och vi var ganska blöta på slutet. Vi hade med oss lite torrt ombyte så vi kunde vara torra när vi tog oss varsin våffla i klubbhuset.


När vi kom hem lagade Towe och Karin korvstroganoff och ris med en god sallad och vitlöksbröd.

Det var en mycket trevlig helg trots det halvrisiga vädret.


Nedan följer bilder från båtturen i fredags.
Hälsning från Towe

Ikväll ska vi grilla. Micke ringde precis och sa att han hade köpt mat som var färdigt att börja lagas när jag kommer hem från jobbet! Mums!!!!

I helgen kommer mor och far på besök. Det ska bli trevligt, kanske åker vi en tur med räkbåten på fjorden.

Nu är det dags att åka hem från jobbet!
Ha en trevlig torsdagskväll allihopa!

Kram
Towe

Måndag

Efter en trevlig men alltför kort helg är det återigen vardag och dags att jobba.

Helgen var som sagt trevlig, vi tog det ganska lungt och hade det mysigt. På lördagen var Micke och golfade med en kollega och på kvällen kom en av Towes kollegor plus sambo på middag. Vi grillade ribs och vegitariska spett. Mycket gott. Det blev så mycket mat att vi inte orkade med ostbrickan som var planerad till desserten. :( 
Det var sol hela kvällen vilket måste ses som oerhört positivt. Väderprognoserna hade under veckan hoppat fram och tillbaka mellan regn och solsken! Det regnade lite på dagen när Micke golfade men blev upphåll lagom til eftermiddagen!

På söndagen låg vi i soffan och sängen om vartannat och sov, kollade på tv och åt lite i reklampauserna. Towe började läsa om Harry Potter och Halvblodsprinsen för 3 eller fjärde gången för att friska upp minnet inför den kommande filmpremiären. (Towe om antalet omläsningar: "Första gången var när den blev köpt, andra var inför sista boken och så nu. Tror dessutom att jag har läst alla en gång till efter den sista boken för att få hela historien på en gång. Det borde bli 4 gånger.") Vi har bokat biljetter till den 22 juli. Weeee!!!

På grund av den sega söndagen hade vi båda svårt att somna i går kväll. Får hoppas att det går bättre ikväll :)


Övrigt:
Towe var sjuk torsdag-fredag men nu är hon frisk och pigg igen!
Vi fick en undebar orkide av Hanne och Frede som står på matbordet nu. Så vackert! Tack
Balkongen är undebar! Så mysigt att sitta där ute hela dagen/kvällen.
Karin och Stefan kommer på besök i slutet av veckan! Det ska bli skoj! :D
Micke har börjat påfyllningen/färdigställandet av tatueringen! Ska tillbaka i november för sista touchen.


=^..^=

Balkongen, del 2

Åh så fint det blev!!!!!

Ni bara måste komma hit och se på vår balkong! Underbart fint blev det!

Till och med nu när det regnar ser det bra ut!

Balkongen

Nu när vi gått in i juli-månad har vi äntligen vaknat ur vår dvala och satt igång att göra fint på balkongen! Igår handlade Towe lite blommor (tre dalhior bl.a.) och idag ska vi köpa jord och se om vi kan hitta något fint att täcka golvet med. Stenplattorna som utgör golvet på vår balkongen är inte de bästa och vi skulle behöva ett helt nytt golv, men i väntan på det så ska vi se om vi hittar sånna trätrallar eller en grön fejkgräsmatta...

I helgen köpte vi också en lite större bordsfontän som vi under sommaren kommer ha ute på balkongen. Det blev jättefint och riktigt avslappnande med det porlande vattnet.

Hoppas på att kunna ta bilder när det är klart! :)

Regn hela veckan i Oslo

Enligt vädersidan www.yr.no ska det regna hela veckan och början på nästa. Kan kännas lite skönt efter den tropiska värme som varit här i några veckor nu. Så svårt att sova om natten. Men man ska inte klaga ;).

Får bara hoppas att det inte regnar resten av sommaren nu utan att det går tillbaka till fint väder snart! Hoppas kan man ju alltid....Bilden är hämtat från www.yr.no och visar långtidsprognosen för Oslo.


Hoppas alla haft en fin helg, det har vi med mycket mys och lagom med sol ;).

Ha en trevlig måndag!
//M&T

ps.
Länkar till denna igen då den är så bra. Måndagsbarn med Victoria Maggio.  

Kameran!!

Nu har vi äntligen fått besked att kameran är på väg hem! Vår räddare i nöden har nu kameran i sin ägo och kommer ta den med sig till Nybro när hon åker till Sverige 15 juli! UNDERBART!!

Så snart kommer det kanske lite bilder till bloggen igen!

//M&T

Golfrundan 30/6-09

Då var det dags för tredje resp. fjärde rundan för säsongen. Vi gick ut kl 19:10 i hopp om att det inte skulle vara så varmt. Visst var det svalare än under dagen, men det var fortfarande fruktansvärt varmt! Vattnet tog slut efter 3:e hålet...

Vi var i god tid före tee-off så vi gick en sväng i shoppen. Micke köpte nya skor för han hade glömt sina. Hemma eller i Stockholm. Vi har inte lyckats finna dem hemma i alla fall.... Lite nya bollar införskaffades också av märket Tommy Armour. En billig boll som han i shoppen rekomenderade till folk med grönt kort (36+) eftersom det inte var så farligt rent ekonimiskt att spela bort dem ;).

Vid uppvärmningen satsade Towe på puttningen medan Micke tog några bollar på varje station.

Vi första Tee möttes vi av vårt sällskap för kvällen, en norsk herre som vi dessvärre inte kommer ihåg namnet på. Han var trevlig och sa att hans fru inte ville följa med för hon tyckte det var för varmt att spela.

De första hålen gick bra. Det är ett par 4-hål. Vi slog båda ut fint på första och gick i hålet på 6 slag var. Det andra hålet (en par 5) är en skräckis med ett stort dike precis framför tee och en ganska smal fairway som liksom svänger lite krokigt fram och tillbaka. Efter en out of bounds slog Micke ett riktigt fint slag som hamnade långt ut på fairway. Towe som alltid brukar bli psykad av diket slog också ut bra och hamnade mitt på fairway, dock inte så långt. Efter det gick det lite sisådär. Micke slog ut igen och tappade sen konsentrationen. Towe gick i hål på 9 slag efter att med stor tur lyckats undvika bunkern mitt på banan.

Hål nr 3 (ett par 4) är också ganska svår. Den är väldigt kullig och backig och det är svårt att se om det är någon framför en. Vi slog båda små fjant slag från tee som hamnade i ruffen, slag nr två gick bättre för oss båda. Micke var på green efter tre slag och Towe slog upp på fore-green från en närliggande bunker. Båda puttade bra på detta hålet. Det blev 1-puttar för oss båda. Towe chippade in i hål och Micke puttade ångt, rakt och fint.

Hål nr 4 är ett ganska långt par 3 hål med tee på en hög platå och två bunkrar framför green. Micke slog ett fint långt slag som dessvärre gick lite åt vänster om green. Towe och vårt sällskap slog båda ut i ruffen till höger. Dock var alla på green efter två slag. Puttningen är ofta det som tar tid och kostar mycket slag. Towes extrainsatt övning gav ganska bra resultat. Puttarna var raka och gick ofta nästan rätt på hål men de var antingen lite för hårda eller lite för korta. Slutade med 4 slag för Micke och 5 för Towe.

Hål nr 5 är enligt statistiken Mickes favorithål. Men tyvärr. Här började det gå utför för oss båda. Micke slog out of bounds med första slaget, nästa slag gick bra och la sig mitt på fairway. Towe slog ut bra men sen började det blir för mycket toppningar och alldeles för många slag. Tre slag i bunkern till vänster om green tog död på det hålet för Towe och det blev streck i protokollet. 

Banans andra par 3 hål, nr 6 brukar vara en favorit för Towe. Idag hade de flyttat bak tee ett steg. Röd spelade på gul och gul spelade på vit. Detta borde ha g ynnat Micke som alltid slår för långt på detta hål som är 88 m från röda.  Nu toppade vi båda och hamnade i ruffen precis framför tee. Nästa slag hamnade i sidovattenhindret för Towe och i ruffen på högersida för Micke. Towe droppade och slog upp bollen på fore-green. Micke som hade ett ganska bra läge slog ner i samma vattenhinder som Towe nyss var i. I och med att detta då skulle bli 5:e slaget på ett par tre tog Micke upp bollen. Towe var lite mer opptimisktisk och vill försöka med puttingen. Det blev inte några poäng men bollen gick i hålet. En liten vinst i alla fall (love that sound!).

De tre sista hålen vill vi väl egentligen inte prata om. Micke slog i samma vattenhinder på alla tre banorna och Towe körde någonform av studsgolf med toppningar som tog bollen högst 20 meter. På tok för många slag för att det skall ge någon utdelning. Återigen gick puttningen ganska bra för Towe men eftersom det blev för många slag på vägen till green hjälpte det inte så mycket. Det blev streck på de sista hålen för oss båda.

7:an och 8:an ligger på varsin sida om ett långt vattenhinder och det är nästan omöjligt att inte slå ner där. Till vänster på 7:an ligger ett fält out of bounds och til vänster om 8:an ligger nian. Det är ganska smalt på slutet och det gäller att slå rakt. Något vi båda måste öva på. Vi slicar båda till höger (även om Micke igår gjorde några oväntade vänster- hookar). Towe har haft problem att hon inte siktar tillräckligt bra i uppställningen så det har hon koncentrerat sig lite extra på. I går tyckte hon att hon stod ganska bra. Så något annat fel är det också.

För att analyser sitt eget spel lite så säger Towe att hon var lite feg i dag. Vågade inte riktigt göra fulla svingar, varken bak- eller framsvingen. Detta gjorde att hon inte toppade så mycket men bollarna kom inte så långt heller. Vore bra med en svinggenomgång med Stefan igen!

Vi skyller på värmen att det inte gick så bra. :) Båda hade nya skor men de kändes bra och Towe tyckte det var skönt att ha riktiga golfskor igen.   

Micke ska ut igen på torsdag med en domarkollega från Norska ligan i Am.fotboll. Hoppas det går bättre för honom då! Båda satsar nu på en runda med 18 poäng så vi entligen kan få officiellt handikapp!

//"Tiger & Annika" ;)

RSS 2.0