Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Vinter i Oslo! :)


Möhippa

9/12 blev jag kidnappad av min syster och mina vänninor från studietiden. De tog mig med ut på stan och vi hade riktigt kul!

Har inte fått så många bilder från denna dagen ännu, men tog några med min egen kamera. En kommer här!


Till Strömstad
Igår var vi tvugna att åka till skatteverket i Strömstad för att bekräfta vår identitet inför hindersprövningen. Det höll på att bli ett riktigt drama då vi först fick besked via mail från en handläggare på skatteverket att vi kunde ta med pass eller ANNAN ID-HANDLING. När vi kom fram sa de på kontoret att det endast är pass som är giltligt vid en sådan identitet bekräftelse. Vi fick allt kopierat i alla fall och de sände med en kopia av det mailet vi fick tidigare. På vägen hem ringde vi handläggaren som sände oss mailet. Hon sa dock att det var okej med körkort som ID och det skulle inte vara några problem! Puh!

Det var en trevlig liten utflykt, även om det kändes lite onödigt att hyra bil bara för att åka och visa sitt nylle på ett skattekontor. Varför vi inte kunde göra detta på ambasaden förstår vi inte riktigt...

Long time no seen!


Bild tagen i Bryn (på väg till Towes jobb)

Idag skiner solen i Oslo. Det är ganska kallt och det känns verkligen att det är december igen. I vår familj har vi lite blandade känslor inför vintern och då speciellt snön. Kylan gillar väl ingen av oss, och mörkret kunde vi gott vara utan båda två. Men snön.... Jag (Towe) älskar snön! Vill göra snöänglar och åka pulka hela dagen. Pulsa i snön med stora vinterkängor och åka skridskor med flätor i håret. Underbart. Micke vill helst gå i ide under vintermånaderna eller i ännu bättere, åka till något varmt land (Brasilien tillexempel) och komma hem lagom till juni. Kanske ta en tur till ett snöklätt fjäll för att åka lite skidor i en vecka. Högst.

Jag hoppas i alla fall på snö till julafton och nyår. Det hör liksom till. Dessutom ska vi i år fira stort på nyår och då vore det så vacker med en vit inramning. Som de flesta vet vid det här laget ska vi gifta oss på nyårsafton. Ett riktigt vinterbröllop och med tanke på att vi gifter oss i Oslo är väl chansen för snö ganska stor. Om inte annat kan vi åka upp till Holmenkollen och fjället där för att ta lite snöbilder! :)

I helgen var vi i Stockholm för traditionsenligt julbord på Tyrol med hela familjen. I år var även Mickes familj med. Det var väldigt trevligt.I veckan ska vi titta lite på nya boenden eftersom vårt hyreskontrakt går ut 1 februari. Micke var på en visning i går och vi ska på en ny i kväll, sen har vi några fler inplanerade under veckan så vi får se om det blir något! Samtidigt ska vi försöka städa lite inför julen, eftersom vi varit upptagna nästan varje helg i november och nu i början av december också så har det inte blivit av att vi hunnit med julstädningen. Men det ska nog hinna bli klart innan julafton i alla fall! :)

Glad 1 december allihop! :)
KRAM TOWE


RSS 2.0