Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Brasilien, 39 dagar i paradiset!

I morgon är det exakt 4 veckor kvar tills vi reser iväg till ekvatorn och ska njuta av sol, bad och värme och förhoppningsvis lite sambadansande... Vi åker den 17 januari och kommer hem igen den 25 feburari. Alltså blir det nästan 6 veckor (eller 39 dagar) som vi är borta.

Vi reser från Oslo på lördag den 17 januari och mellanlandar i Lisabon, Portugal. Där övernattar vi på ett hotell ganska nära både flygplatsen och Lissabons sentrum. Vi har fått tips från Stefan vad vi kan göra på kvällen. Vi tänker nog äta gott och gå en promenad och se lite av staden innan vi går och lägger oss. Kl 9 på söndagmorgon går sedan flyget till Rio de Janerio. Där kommer vi att vara i sex dagar. Vi ska försöka se så mycket av sevärdigheterna som möjligt. Towe hoppas på botaniskaträdgården och nationalparken med Sockertoppen. Micke är mest sugen på stränderna Cocacobana och Ipanema.

Från Rio tar vi bussen till Sao Paulo där vi stannar i ca 3 dagar. Här väntar nog mest stadssightseeng och lite av den brasilianska kulturen. Efter nyår ska vi titta ut exakt vad det är vi vill se och göra upp en detaljerad resplan för varje stopp.

Efter Sao Paoulo väntar Manaus och Amazonasdjungeln. Vi övernattar en natt i Manaus, staden som ligger i mitten av Amazonas, för att sedan åka på en guidad 4-dagars tur in i djungeln. Där kommer vi bo på en lodge och ta dagsturer ut i skogen och på floden. Vi ska få fiska piraya, se på när de fångar krokodiler och lära oss om djur och växter som finns där och hur man kan överleva på det de har att erbjuda. Verkligen en höjdpunkt på resan, Micke kan leka macho bush-man och Towe kan ge utlopp för sina Biogeokänslor.

Efter detta äventyr blir det några dagars relaxande i Fortaleza där stränderna är det som lockar. Vi ska nog mest sola och lata oss, men också se på staden. Det ska tydligen vara ett bra uteliv i den här staden och mycket att hitta på.

Från Fortaleza flyger vi ut till en av Brasiliens vackraste öar och ett av de lyxigaste resmålen , Fernando de Noronha, Delfinön. Här är chanserna stora för otroliga undervattensupplevelser för den som vågar dyka och snorkla. Dyksertifikat är det ingen av oss som har, men vi ska defenitivt försöka oss på lite snorkling. Annars kan man åka båt runt ön och titta på de fina klippformationerna och sagolika stränder. Här ska vi bara koppla av och njuta.

Sedan åker vi vidare till Recif för mer stränder. Hela Brasiliens nordöstra kust är proppad av vackra stränder och härliga badorter. Vi hoppas på att få riktigt snygga solbrännor!

Totalt blir det 14 dagars solande och badande och avkoppling. Sedan åker vi vidare till Salvador i tre dagar för lite mer turistande. Även här ska vi planera lite närmare vad vi vill titta på, men staden är känd för sina vackra byggnader och 365 kyrkor. Så en heldel fotografier på byggnader blir det nog.

Efter Salvador är det huvudstaden som väntar. Brasilia med sin supermoderna stadskärna. Här förväntar vi oss arkitektur på hög nivå. Vi stannar även här i tre dagar.

Sista stoppet på resan blir karnivalen i Rio de Janerio. Vi förväntar oss att det blir intensivt, högljudt, uttröttande och festligt. Antagligen kommer vi att vara tröttare när vi kommer hem än när vi åkte, men på ett bra sätt! Towe hoppas på att man kan skaffa glittriga karnivalkostymer med stora fjädrar att ta med sig hem.

Hela resan kommer att dokumenteras på resedagboken, där man kan söka på Towe85 eller mikroo för att komma till våra profiler och vår resa.

Med hälsningar från
Ture Turist och Safari-Sonny

Kommentarer
Postat av: lillasyster Johanna

Härligt att Ture har hittat en kompis! ;)

2008-12-28 @ 12:59:07
Postat av: Regina

JAg är inte alls avis...nej inte det minsta ler

2008-12-30 @ 20:52:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0