Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

En helg i Stockholm

Helgen 28-31 november spenderade vi i Stockholm tillsammans med familjen Axell med tillbehör.

På ett tåg som lämnade Oslo vid slutet av 15-tiden fanns hela familjen Roos-Axell för en resa tillsammans med många passagerare i allmänhet och två svenska ungpojkar i synnerhet. Towe och Micke spelade alla tänkbara kortspel med en väldigt nyfiken norrlänning vid sidan av oss. Han och hans kompis hade förfest inför en utgång i den kungliga hufvudstaden. Efter att vi till slut utväxlat våra jobberfarenheter både mellan oss fyra och ett gäng norrmän av äldre årgång så var vi äntligen framme i Stockholm. Vi tog oss hem till Karin och Stefan där också mormor Birgitta väntade. Efter klämmisar,vin och trevligt umgänge var det dags att efter en lång dag dags att lägga sig i jysks uppblåsbara säng, som för övrigt är en av de bästa övernattningslösning som finns.

På lördagsmorgonen var det början på en mycket bra dag även om detta inte fanns i vår vetskap just då. Towe och Micke åkte i förväg för att ta sig till Sverigehuset i Kungsan för att inhandla tygmärken med svenska flaggan på. Dessa ska sättas på ryggsäckarna som ska användas på resan till Brasilien. Efter storköpet begav sig familjerna Roos-Axell, Axell, Larsson och Karlsson-Axell till Gröna Lund för att avnjuta det traditionella viltjulbordet på restaurang Tyrol.

Towes julbordsfavoriter: Coleslaw med äpple, Pumpa och valnötssallad, dessertbordet
Mickes julbordsfavoriter: Julstubbe(samma som Budapeststubbe), hela kallskurna viltbordet, sällskapet

     

Efter alldeles för mycket julbord rullade sällskapet vidare till Hovet för att se en hockeymatch mellan DIF och HV71 där HV71 hade matchen egentligen från början till slut, men för att göra matchen lite spännande spelade HV lite dåligt med jämna mellanrum. Det vi lärde oss under denna match är att man omöjligt kan vinna matchen om man inte träffar mål.

Tankar kring denna match är endast författarens egna åsikter och på inget sätt hela familjens ståndpunkt.


När den stora förnedringen var över skulle gänget splittras och nya hjältar tillföras till den ingifta delen av gruppen. Micke aka Lappen trillade ut från Hovet med ett eller annat glas vin för mycket i kroppen för att möta upp Peter och Micke. Dessa glada amatörer tog sig till Kellys för att grunda billigt inför kvällen vidare aktiviteter. Denna kväll forsatte sedan på After i Gamla stan, efter att Micke den äldre blivit nekad entre(av någon märklig anledning) till Medusa. Gänget var samlat fram till midnatt när Micke den yngre lämnade sällskapet som den tönt han är och vad som hände med övriga hjältarna vet nog ingen.

Den delen av det stora sällskapet som inte trillade ut i stockholmsnatten tog sig till Dickens för en öl eller två och efter det begavs sig Towe och Johanna på bögfilm i form av "Patrik 1,5". Towe ger filmen 4 av 5.


På söndagen begavs sig Towe till sin gamla lägenhet i Ekhagen där numera kompis Emilia bor tillsammans med sin sambo. Anledning till besöket var en helt enkel adventsfika. Micke låg och sov.

Ut på kvällen när Micke vaknat och dessutom julpyntat tillsammans med Stefan serverades en första adventmiddag i form av olika pajer, ost och skinkpaj, köttfärspaj, och veggopaj. Mickes favorit var ost och skinkpajen medan Towe av förklarliga skäl tyckte veggopajen var bäst.

22.10 begav sig nattåget till Oslo iväg från Stockholm Central och med detta tåg var Micke och Towe. Liggvagn var transportsättet för denna resa och det var ett bra sätt att avklara denna annars långa resa... Sovandes. Det enda, och riktigt störande, var att högtalarna i kupén inte var avstängd så att man vid varje station fram till Hallsberg fick vet var vi var, högt och tydligt!

Väl framme i Oslo 05:55 var man inte tvungen att kliva upp utan man fick sova en timme till... Bra ställe :). Towe tog sig direkt till jobbet och Micke likaså men med en snabb runda via lägenheten för att lämna väskorna, sen vidare för att hämta sin nya firmabil.


Kommentarer
Postat av: Eva Kruzslitz

Hej och tack för de fina bilderna som komnyss. Hoppas ni mår bra. Det skall bli roligt att träffas inför dopet, hoppas ja kan komma. Ha det så bra, kram mormor

2012-04-25 @ 21:24:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0