Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Golfrundan 30/6-09

Då var det dags för tredje resp. fjärde rundan för säsongen. Vi gick ut kl 19:10 i hopp om att det inte skulle vara så varmt. Visst var det svalare än under dagen, men det var fortfarande fruktansvärt varmt! Vattnet tog slut efter 3:e hålet...

Vi var i god tid före tee-off så vi gick en sväng i shoppen. Micke köpte nya skor för han hade glömt sina. Hemma eller i Stockholm. Vi har inte lyckats finna dem hemma i alla fall.... Lite nya bollar införskaffades också av märket Tommy Armour. En billig boll som han i shoppen rekomenderade till folk med grönt kort (36+) eftersom det inte var så farligt rent ekonimiskt att spela bort dem ;).

Vid uppvärmningen satsade Towe på puttningen medan Micke tog några bollar på varje station.

Vi första Tee möttes vi av vårt sällskap för kvällen, en norsk herre som vi dessvärre inte kommer ihåg namnet på. Han var trevlig och sa att hans fru inte ville följa med för hon tyckte det var för varmt att spela.

De första hålen gick bra. Det är ett par 4-hål. Vi slog båda ut fint på första och gick i hålet på 6 slag var. Det andra hålet (en par 5) är en skräckis med ett stort dike precis framför tee och en ganska smal fairway som liksom svänger lite krokigt fram och tillbaka. Efter en out of bounds slog Micke ett riktigt fint slag som hamnade långt ut på fairway. Towe som alltid brukar bli psykad av diket slog också ut bra och hamnade mitt på fairway, dock inte så långt. Efter det gick det lite sisådär. Micke slog ut igen och tappade sen konsentrationen. Towe gick i hål på 9 slag efter att med stor tur lyckats undvika bunkern mitt på banan.

Hål nr 3 (ett par 4) är också ganska svår. Den är väldigt kullig och backig och det är svårt att se om det är någon framför en. Vi slog båda små fjant slag från tee som hamnade i ruffen, slag nr två gick bättre för oss båda. Micke var på green efter tre slag och Towe slog upp på fore-green från en närliggande bunker. Båda puttade bra på detta hålet. Det blev 1-puttar för oss båda. Towe chippade in i hål och Micke puttade ångt, rakt och fint.

Hål nr 4 är ett ganska långt par 3 hål med tee på en hög platå och två bunkrar framför green. Micke slog ett fint långt slag som dessvärre gick lite åt vänster om green. Towe och vårt sällskap slog båda ut i ruffen till höger. Dock var alla på green efter två slag. Puttningen är ofta det som tar tid och kostar mycket slag. Towes extrainsatt övning gav ganska bra resultat. Puttarna var raka och gick ofta nästan rätt på hål men de var antingen lite för hårda eller lite för korta. Slutade med 4 slag för Micke och 5 för Towe.

Hål nr 5 är enligt statistiken Mickes favorithål. Men tyvärr. Här började det gå utför för oss båda. Micke slog out of bounds med första slaget, nästa slag gick bra och la sig mitt på fairway. Towe slog ut bra men sen började det blir för mycket toppningar och alldeles för många slag. Tre slag i bunkern till vänster om green tog död på det hålet för Towe och det blev streck i protokollet. 

Banans andra par 3 hål, nr 6 brukar vara en favorit för Towe. Idag hade de flyttat bak tee ett steg. Röd spelade på gul och gul spelade på vit. Detta borde ha g ynnat Micke som alltid slår för långt på detta hål som är 88 m från röda.  Nu toppade vi båda och hamnade i ruffen precis framför tee. Nästa slag hamnade i sidovattenhindret för Towe och i ruffen på högersida för Micke. Towe droppade och slog upp bollen på fore-green. Micke som hade ett ganska bra läge slog ner i samma vattenhinder som Towe nyss var i. I och med att detta då skulle bli 5:e slaget på ett par tre tog Micke upp bollen. Towe var lite mer opptimisktisk och vill försöka med puttingen. Det blev inte några poäng men bollen gick i hålet. En liten vinst i alla fall (love that sound!).

De tre sista hålen vill vi väl egentligen inte prata om. Micke slog i samma vattenhinder på alla tre banorna och Towe körde någonform av studsgolf med toppningar som tog bollen högst 20 meter. På tok för många slag för att det skall ge någon utdelning. Återigen gick puttningen ganska bra för Towe men eftersom det blev för många slag på vägen till green hjälpte det inte så mycket. Det blev streck på de sista hålen för oss båda.

7:an och 8:an ligger på varsin sida om ett långt vattenhinder och det är nästan omöjligt att inte slå ner där. Till vänster på 7:an ligger ett fält out of bounds och til vänster om 8:an ligger nian. Det är ganska smalt på slutet och det gäller att slå rakt. Något vi båda måste öva på. Vi slicar båda till höger (även om Micke igår gjorde några oväntade vänster- hookar). Towe har haft problem att hon inte siktar tillräckligt bra i uppställningen så det har hon koncentrerat sig lite extra på. I går tyckte hon att hon stod ganska bra. Så något annat fel är det också.

För att analyser sitt eget spel lite så säger Towe att hon var lite feg i dag. Vågade inte riktigt göra fulla svingar, varken bak- eller framsvingen. Detta gjorde att hon inte toppade så mycket men bollarna kom inte så långt heller. Vore bra med en svinggenomgång med Stefan igen!

Vi skyller på värmen att det inte gick så bra. :) Båda hade nya skor men de kändes bra och Towe tyckte det var skönt att ha riktiga golfskor igen.   

Micke ska ut igen på torsdag med en domarkollega från Norska ligan i Am.fotboll. Hoppas det går bättre för honom då! Båda satsar nu på en runda med 18 poäng så vi entligen kan få officiellt handikapp!

//"Tiger & Annika" ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0