Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Grekisk restaurang

Igår var vi och åt middag på en grekisk restaurang; Jamas, på Torggata 8.

Det var en trevlig restaurang. Vi hade tänkt att gå till ett pastaställe som vi varit på förut men när vi kom dit visade det sig att de har stängt på söndagar. Lite besvikna blev vi eftersom vi var sugna på pasta, men vi gick vidare och tänkte att vi kunde leta efter ett nytt ställe som vi inte varit på förut. Efter en kort promenad hamnade vi på Torggata, parallellgata med Storgata och Møllergata, från Youngstorget (den gata som Café Sør ligger på för er som vet det). Micke så en skylt där det stod grekisk restaurang. Det är en källarlokal så från gatan syns inte mer än porten och en skylt med menyn. Eftersom de hade vegetariskt bestämde vi oss för att pröva.

En trappa ned tog oss till en mysig restaurang med vägmålningar som föreställde en hamn och strand i en greksik by. Grekisk musik i högtalarna och en scen längst in i lokalen skvallrade om att det ibland är live-musik här. Vi hiade turen att få ett bord precis vid bryggan med usikt över båtarna ;)

På menyn fanns det mycket att välja mellan. Till förrätt tog vi Tzatsiki och Gigantes (stora böner, ungsgratinerade i tomatsås.. mumma!!), till huvudrätt tog Towe vegetar-tallerken och Micke Jamas´File mignon. Det var otroligt mycket mat så ingen av oss orkade efterrätt, den tog vi hemma istället i form av fruktsallad och vaniljkesam/vaniljkräm.

Maten var god och det var trevlig stämning. Det kom in några stammisar med sina kvällstidningar som satt och åt och växlade några ord med varandra och personalen.

Minus enligt Micke var att både bestick och glas var från IKEA.

Eftersom vi ännu inte fått tillbaka kameran blev det inga bilder. Men kolla in hemsidan till Jamas om ni är interesserade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0