Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Kyrkan är bokat!

Nu äntligen har vi bokat kyrka för vårt bröllop. Hela planeringen har legat på is fram till nu då vi inte har vetat var vigseln skulle hållas. Svenska kyrkan hade tyvärr stängt 31 december så vi har nu i ca 2 månader letat runt efter ett annat ställe. Först var vi lite nedstämda och besvikna så det tog lite tid innan vi orkade sätta igång igen. Men sen kom vi fram till att det inte skulle hindra oss. Vi vill ju gifta oss och det är den dagen som betyder något för oss. Som säkert alla vet är det 31 december som är vår dag. Eller egentligen nyårsafton, eftersom det var då vi träffades i 06/07 och sedan förlovade oss 07/08. Nu ca 17 månader efter frieriet är då planeringen igång igen!

Vi har förberett ganska mycket av planeringen: Budget är påbörjad, provisorisk gästlista är klar, vi har kollat upp priser och design på inbjudningskort osv. Vi har kollat runt på festlokaler och nu när kyrkan är bokat så är det bara att bestämma sig/hitta en festlokal som passar. Blommor, tårta och fotograf är väl nästa stora beslut. Frisör och kläder kommer sen. Det är mycket småplock och små detaljer som man lätt glömmer bort, men vi har en stor fin pärm där vi samlat allt som vi måste hålla reda på. Samt kalender och tidplaneringar så att vi gör allt i tid.


Så spännande.

Towe tror hon kommer att gråta ett antal gånger under resans gång. För hoppningsvis är alla tårar då ute tills själva dagen så att det inte blir massa maskara på klänningen! :)

Kyrkan heter Torshov kirke och ligger i stadsdelen strax norr om Grünerløkka där vi bor. Vi har varit där och tittat och tyckte att det skulle passa perfekt. Den ligger vid en park och utanför finns en liten gårdsplan som är perfekt för fotografering och dyl. Vår präst heter Dag Iversen. Har hittills bara haft mailkontakt med honom. Ska nog ta en sväng förbi en gudtjänst och kolla läget... :)


Torshov kirke
Foto: Chell Hill, 2007. Hämtad från Wikipedia.

Kommentarer
Postat av: Avital

Grattis till er båda! Bara att rekommendera (jag pratar om bröloppet såklart...). Vi hann bytta lokal ca fyra gånger innan det blev klart slutligen - 1 månad innan D Day. Men det var bästa dag ever och absolut värt stressen :).

2009-06-03 @ 12:59:45
Postat av: Mikael Åhman

Jag hoppas man blir bjude på bröllopet

2009-06-03 @ 13:04:43
Postat av: Mikael

Hoppas kan man ju alltid :-D



Klart du blir bjuden... Du var ju orsaken/grunden till att vi ens träffades!

2009-06-03 @ 13:47:54
Postat av: johanna

Vad kul att ni har hittat en fin kyrka :) Annars har vi väldigt fina här i Sverige ;)

2009-06-03 @ 21:22:25
Postat av: Natta

Roligt! Men vad avundsjuk jag blir, själv får jag ge mig till tåls lite innan vi har kommit så långt i våra planer...

2009-06-05 @ 13:09:47
Postat av: Ingrid

Grattis! Så det blir av nu, enligt tidsplaneringen dessutom :) Hoppas allt är bra med er. Jag ringer dig om en stund Towe.

2009-06-07 @ 19:27:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0