Start Resor Oslo Besök Brasilien Fritid Högtider Philippa Allmänt

Lucka 3: Ett recept

En paj vi åt förra veckan. I Norge smakar inte osten så mycket, så vi hade nog behövt lite mer än det som står i receptet...

Västerbottenpaj med kantareller

Ingredienser:
Pajdeg
150 g smör
4 dl mjöl (graham, dinkel) 
2 msk kallt vatten
0,5 tsk salt

Fyllning
1 l färska kantareller 
2 gula lökar 
4 ägg
1,5 dl crème fraiche eller gräddfil
1,5 dl riven västerbottenost
1 dl hackad gräslök peppar

Gör så här
1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
2. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter.
3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 min.
4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt gräslöken.
6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
7. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
8. Låt den vila en stund före servering. Garnera med nyhackad gräslök.



Receptet är hämtat från Recept.nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0